Mix 2023. 01. 30.

Vidám figurákkal díszítették ki a gyermekosztály falait

Múlt hét vége óta két falat a Micimackóból ismert figurák, további két falat pedig egyedi rajzok díszítenek a komáromi kórház gyermekosztályán. Ezzel nem csak a kicsik számára vált barátságosabbá az intézmény, de az ott dolgozók is komfortosabban érezhetik magukat.

A január 24-én kezdődő munkát Less Károly fogta össze, aki portálunknak elmondta, nem először kerültek fel csoda szép rajzok a gyermekosztály falára, korábban is igyekeztek ilyen módon hozzájárulni a kicsik gyógyulásához, komfortérzetének növeléséhez. Őt magát családi indíttatás vezérelte, ugyanis unokaöccsét korábban szintén itt kezelték, akkor döbbent rá, hogy a csupasz falakon jól mutatnának a kedves mesefigurák.

Legutóbb a Művészeti Alapiskola és a Szabadidőközpont csapata tevékenykedett a gyermekosztályon, nekik köszönhetően két falra a Walt Disney-féle Micimackóból ismert alakok kerültek fel, míg az egyik VIP szoba két egyedi festménnyel vált hangulatosabbá. 

„Ezúton szeretném hálás szívvel megköszönni Szilva Ilikének, Szilva Emőkének, Lukács Hajninak, Ádám Szilvinek és Lengyel Szilvinek, valamint a szlovák gimnázium diákjainak a kreatív, odaadó munkát. Köszönettel tartozom támogatóinknak, Keszegh Béla polgármester úrnak, Ruman Patrik képviselő úrnak, a Comklíma cégnek, az érsekújvári Motorcar kft-nek, a Hit design cégnek, Szabó Tamás barátomnak, valamint a Klapka étteremnek, a finom ebédekért” – tette hozzá Less Károly, aki azt is elmondta, a kórház falának megszépítése egy olyan tevékenység, ami hasznos, hiszen összefogja az embereket, a támogatókat és az alkotó művészeket.

A 20 ágyas gyermekosztály főorvosától, Mudr. Marian Kochantól megtudtuk, hogy nullától 19 éves korig kezelnek itt beteg gyerekeket. A felajánlást szívesen vették, hiszen így a kezelések sokkal barátságosabb környezetben zajlanak majd, ami a gyerekek arcára mosolyt csal.

Ráadásul a támogatóktól beérkező pénzösszeg nem csak a falak megfestésére volt elegendő, de egyéb hasznos dolgokat is vásárolhattak az osztály számára.