Város 2015. 11. 13.

Új gyógyászati eszköz a gyermekosztályon

A közelmúltban új gyógyászati géppel gazdagodott a komáromi kórház gyermekosztálya. A speciális eszközt a Jednota COOP Alapítvány ajándékozta a kórháznak, 3000 euró értékben. 

A „GE Healthcare B/20” speciális gép segítségével könnyebben feltérképezhetők az élettani funkciók, mint például a szívműködés, a légzés mélysége és frekvenciája, oxigén szaturáció (az artériás vér oxigéntelítettsége), non invazív vérnyomás mérés.   

A Jednota COOP alapítvány már hosszú évek óta igyekszik segíteni a különféle betegségekben szenvedőknek, kórházakon keresztül is, amelyeknek gyakran adományoz gyógyászati eszközöket, gépeket. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen módon hozzájárulhattunk a legkisebbek egészségügyi gondozásához, itt Komáromban” – nyilatkozta az alapítvány elnöke, Ing. Gabriel Csollár. A komáromi kórház igazgatója, Mgr. Viktor Dudáš köszönetét fejezte ki a Jednota COOP alapítványnak.

A komáromi gyermekosztályt 1947-ben alapították. A 30 fekvőhelyes osztályon évente több, mint ezer gyermeket látnak el 0-19 éves korig.

Foto 1- z odovzdávania daru (popis osôb je v emaily)