Város 2018. 02. 07.

VIDEÓ: 62 kiló ecstasyt találtak a Komárom mellett lekapcsolt autóban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves szerb-magyar kettős állampolgárral szemben, akinek autójában 62 kilogrammnyi dizájnerdrogot (ecstasyt) találtak február 4-én. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy szerb Peugeot-t kísértek ki a forgalomból az M1-es autópálya 94-es kilométerénél, Ácsnál. A sofőr először megpróbált egérutat nyerni, de a megkülönböztető jelzést használó pénzügyőrök megakadályozták szökését. A járművet vezető magyar férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A szökési kísérlet miatt a pénzügyőrök tételes vizsgálat mellett döntöttek. Az autó tüzetes átvizsgálásakor, a csomagtartóban lévő táskákban és bőröndben, Rhinostop feliratú, összesen 80 tasakban több mint 62 kilogramm kábítószergyanús, fehér tablettát találtak. Az ezt követő gyorsteszt megállapította a tablettákról, hogy ecstasyk.

A munkatársak a megtalált kábítószert feljelentéssel átadták a rendőrségnek. Az elfogott személyt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatása indítványozására, amelyet 2018. február 6-án a Komáromi Járásbíróság elrendelt.

 

(Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldal, fotók: police.hu)