Turizmus Dél-komárom 2023. 07. 13.

Virtuális idegenvezetővel is bejárhatjuk Észak- és Dél-Komáromot!

A Guide&Hand elnevezésű, ingyenes mobil alkalmazás városunk nevezetességeit, látnivalóit hivatott bemutatni.

A letöltést követően adjuk meg mobilunk helyadatait, így a program felismeri tartózkodási helyünket, ezt követően pedig különböző javaslatokat tesz, hogy mit érdemes megnézni Komáromban. A letöltésben a Tourinform Iroda munkatársai készséggel segítenek, ugyanakkor a Google böngészőbe beírva, vagy a Jókai téren, illetve a Tourinform előtt kihelyezett Guide&Hand táblákon található QR-kód beolvasásával is könnyedén elérhető az alkalmazás.

Az app virtuális idegenvezetőt is ad mellénk, aki az adott látnivalóról minden fontos információt közöl velünk – olvasható a tájékoztatóban.

Az applikáció komáromi túrákat és sétákat ajánl fel, úgy, mint: erőd túrák, kerékpáros túrák, illetve olyan látnivalókat, melyek a városon belül hosszabb, vagy rövidebb sétával elérhetőek. Az alkalmazás a magyar mellett angol, német, szlovák és lengyel nyelven is letölthető.

A virtuális városbemutatás természetesen továbbra is folynak a dél-komáromi Tourinform által szervezett tematikus túrák. Legközelebb például a Szent Pál-sziget természeti kincseivel ismerkedhetünk meg július 29-én, azaz jövő hét szombaton. A programról részletesen az iranykomarom.hu oldalon és az iroda Facebook-oldalán olvashatnak!