Mix 2023. 09. 27.

Vlček Erik: Biztos képviseletet Komáromnak!

Egy Duna-parti tájékoztató keretén belül jelentette be Peter Pellegrini, a HLAS – Sociálna demokrácia párt elnöke, hogy a komáromi sportlegenda, Vlček Erik csatlakozik csapatához, felkerül a HLAS párt országos parlamenti listájára. A hatszoros olimpikon döntéséről és terveiről kérdeztük.

Sportlegendaként hogy kerül egy politikai párt listájára?

Én nem politizálni készülök, hanem kihasználni az eddigi tapasztalataim, hogy tegyek a régióért és a sportért. Eddig is a városomat és az országot képviseltem magas szinten, most a sport pályafutásom végén szeretném más formában szolgálni a közösségünket.

A novemberi önkormányzati választásokon még függetlenként lett városi képviselő.

Ez így igaz és örülök, hogy a helyi döntésekben is részt vehetek, fejlődik városunk. Most sem politizálni készülök, az nem az én világom, hanem tenni az emberek ügyeiért és a minél többet a sportért, ami az emberek egészségét és a közös élményeket szolgálja. Az országos politikában azonban már pártok vesznek részt, ezért választottam ezt az együttműködést. De nem pártkönyvet akarok, hanem a komáromiak képviseletét és lehetőséget az eddigi tapasztalataim érvényesítésére.

Miért pont a HLAS – Sociálna demokrácia pártra esett a választása?

Ez a párt egy stabil politikai szereplő, biztos bejutással. A HLAS pártban tapasztalt politikusok vannak, akik olyan politikai stílust képviselnek, ami számomra elfogadható. Határozottan érvelnek, de sportszerűen versenyeznek. Úgy ahogy én is, hisznek abban, hogy a kemény munka és kitartás meghozza az eredményét.

Úgy gondolja, ezzel versenyképes lesz Komárom?

A komáromi régiónak jelenleg nincs képviselője a parlamentben. A komáromiak már azt is megtapasztalhatták többször, hogy a szavazatuk végül elveszett. Márpedig Komáromnak biztos képviselet kell, amely kulcsfontosságú a fejlesztésekben. Nem szabad hagynunk, hogy megszüntessék a Komáromi járást vagy leépítsék a kórházunkat, de az utakat, vasutat és a kikötőt is fejleszteni kell.

Ön szerint ebben a HLAS az ideális partner?

Peter Pellegrini nem először járt Komáromban, ismeri a régiót. De a tárgyalásokra is mindig felkészülten érkezett, külön kiemelte az erőd fejlesztésének a rendkívüli lehetőségeit. Branislav Becík megyeelnök is sokat tesz a régióért. Meggyőződésem, hogy Komárom ilyen erős partnerekkel tud fejlődni. Azért szeretnék dolgozni helyi és országos szinten, hogy a komáromi családok is érezzék, róluk szólnak a döntések, és az ő életüket segíti.