Sport 2017. 01. 23.

Taroltak a komáromiak a Szlovák Kajak-Kenu Szövetség sportolói között

Pénteken, január 20-án a Szlovák Kajak-Kenu Szövetség Pozsonyban kihirdette a 2016-os esztendő legjobb sportolóit. Az Év teljesítménye a szlovák kajak négyes (Myšák Denis, Vlček Erik, Tarr György és Linka Tibor) olimpiai ezüstérme lett. Az év kajakosénak immár kilencedik alkalommal Erik Vlčeket választották, az edzők kategóriájában pedig Likér Péter diadalmaskodott. A végeredmény az egyes klubok szavazatai alapján alakult ki. 

„Az volt a célunk, hogy érmet hozzunk haza Rióból – mondta el Likér a Felvidék.ma-nak. – Nekünk, tehát az aktuális Világ- és Európa-bajnokoknak pszichikailag elég nehéz feladat volt ez. De szerencsére a fiúknak sikerült. Mind fizikailag, mind mentálisan rendkívül jól felkészültek voltak. Az ezüst számunkra nem vereséget, hanem győzelmet jelent. Megyünk tovább, be akarjuk bizonyítani, hogy továbbra is a világ legjobbjai közé tartozunk, és Tokióra tökéletesíteni szeretnénk a formánkat.” Likér Péter a komáromi K-4 mellett most már a magyarországi, háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella felkészítője is.

Az est folyamán kihirdették azt is, ki volt a szavazatok alapján a legjobb női és férfi junior kajakos, kenus.

A legjobb férfi kajakosnak, immár kilencedszer (korábban 2004-2009 között, 2011, 2014) Vlček Eriket választották. A szoros versenyen a K-4-es csapattársait megelőzve diadalmaskodott. Sajnos Linka Tibor lemaradt a dobogóról. A végeredmény: 1. Vlček Erik 131, 2. Tarr Gyuri 127, 3. Denis Myšák 123 pont.

A legjobb női kajakos Martina Kohlová lett, a legjobb junior kajakosa pedig a somorjai Zalka Csaba. Az év kenusának pedig a szintén somorjai Farkas Vincét választották meg, aki a nyári olimpián a 10. helyen végzett versenyszámában.

Forrás: Felvidék.ma, Somorja.sk

Szólj hozzá!