péntek, április 27. - Zita (hu) - Jaroslav (sk) 1 EUR = 312.8 HUF 9 °C 27.4.2018, Pia Lekáreň Pri Váhu Jazerná 15, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Város

Életmentés a komáromi strandon

Egy 17 éves srác eszméletét vesztette egy asztmás roham következtében

“A hétvégén egy hajszálon múlott egy tizenéves fiú élete a komáromi strandon, azonban az úszómesterek lélekjelenlétének köszönhetően szerencsésen végződött a történet” –  írja a Delta.

A strandon a szombati nagy melegben lett rosszul egy 17 év körüli fiú. Öt óra tájt fordult az úszómesterekhez, hogy rosszul érzi magát. Szerencsére még időben kért segítséget: hamarosan ugyanis olyan erős asztmás rohamot kapott, hogy eszméletét vesztette.

Az úszómesterek – Ehrenberger Dávid, Bucsek Gábor – valamint a a strand vezetője, Vörös Magdolna azonnal és szakszerűen reagáltak a helyzetre. Az eszméletlen fiúnak mesterséges légzést adtak. Elsősegélyben részesítették, amíg meg nem érkezett a mentőszolgálat.

A mentősök szerint a fiú élete perceken múlhatott – a strand munkatársai remek munkát végeztek. Lélekjelenlétüknek köszönhetően szerencsére nem történt tragédia.

Mindenesetre egy komoly tanulság mindenki számára levonható: ha rosszul érezzük magunkat ebben a nagy melegben, a strandon sem szégyen segítséget kérni!

FEL