Sport 2017. 06. 14.

10 bajnoki címet szerzett a 10 éves Miriama Szászová az országos úszóbajnokságon

Elképesztő eredményt ért el a Delta Úszóklub fiatal sportolója, Miriama Szászová a Szlovák Bajnokságon, amely június 9. és 11-e között került megrendezésre Kassán. Tíz számban lett aranyérmes – ezáltal pedig 10 bajnoki címet szerzett – a legkisebbek, a 9-10 évesek korosztályában!

Miriama elsődleges célja az volt, hogy megerősítse azokat a kiváló eredményeket, amelyeket az év során ért el. Idén már részt vett egy pozsonyi (Szlovák Diák Kupa – Slovenský pohár žiakov), egy érsekújvári, egy grazi (Ausztria), majd ismét egy pozsonyi (Orca Cup), végül egy bécsi (nyílt bajnokság) megmérettetéseken.  Annak ellenére, hogy Miriama egészségügyi problémákkal kezdte az évet, a kassáig 26 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett!

Miriama Kassán 10 versenyszámban állt rajtvonalhoz a három nap alatt. Megtérült az edzések kemény munkája Knihár Mihály edző keze alatt: és minden számban elsőként úszott be a célba! Így 10 éremt szerzett, amelyek egyben szlovák bajnoki címeket is jelentenek!

Emellett hét alkalommal egyéni csúcsot, négy alkalommal pedig országos csúcsot úszott!

Ha pontokban nézzük, korosztályában 446 ponttal, hatalmas előnnyel a legeredményesebb úszó lett, emellett pedig beírta magát minden idők legeredményesebb szlovák sportolói közé a saját kategóriájában.

 

Szólj hozzá!