Sport 2017. 04. 24.

Komoly sikereket értek el úszóink az ausztriai Grazban

A Delta úszóklub versenyzői komoly sikereket értek el a hétvégén az ausztriai Grazban. A Stroeck ATUS Graz Trophy nevezetű nemzetközi úszóversenyre április 21-23. között került sor. A rendezvényen 15 ország 114 klubjának 811 versenyzője vett részt, akik közül sokan az olimpiai játékokra, Európa- vagy Világkupára készülnek. A komáromi Delta úszóklubot Dragúň Marián, Ema Szászová a Miriama Szászová képviselte.

Mindjárt az első nap kiválóan indult. MARIÁN DRAGÚŇ bejutott az “A” fináléba 100 m mellúszásban, ahol az előfutamokban csak néhány századmásodperccel maradt le személyes csúcsával. Az első helyezést  MIRIAMA SZÁSZOVÁ érte el a 10-11 évesek kategóriájában: aranyérmet nyert 200 méteren gyorsúszásban, ezután pedig 50 méteres hátúszásban ezüstérmes lett. Testvére, EMA SZÁSZOVÁ 200 méteres hátúszásban ezüst-, 200 méteres hátúszásban pedig bronzérmes lett. Mindemellett Miriama 200 m hátúszásban, 2:33,56 idejével országos csúcsot úszott korosztályában.

Szombaton folytatódott a sikersorozat. MARIÁN DRAGÚŇ 200 méteres mellúszásban, hatalmas konkurencia mellett, 2:19,33 idővel az 5. helyezést érte el. Hogy ez milyen komoly eredmény, arról az is tanúskodik, hogy korosztályában ezzel minden idők második legjobb szlovákiai idejét úszta meg! A lányoknak sem kellett szégyenkezniük: MIRIAMA SZÁSZOVÁ aranyérmet nyert 400 méteres gyorsúszásban – 5:23,58 idejével szintén szlovákiai rekordot döntött korosztályában. Emellett szerzett még egy aranyérmet (100 méteres hátúszás), és még egy ezüstérmet (50 méter gyorsúszás). EMA SZÁSZOVÁ pedig 400 méteres gyorsúszásban második lett nővére mögött!

És ez nem minden! Knihár Mihály edző ugyanis összeállított egy staféta csapatot is, Szlovák Úszó Szövetség (Slovenská plavecká federácia) égisze alatt. A 4×100 méteres staféta úszásban Marián Dragúň (mell-), Adam Černek (hát-), Tomáš Peciar (pillangó-) a Alex Kušík (gyorsúszás). A srácok teljesítményükkel a dobogó harmadik fokára állhattak fel!

A vasárnap szintén hozott néhány érmet a komáromi fiatal úszóknak: MARIÁN DRAGÚŇ egyéni csúcsot úszott 50 m mellúszásban, amely a B fináléhoz volt elég.  MIRIAMA bezsebelt még egy ezüstérmet (100 méter gyorsúszás), és egy bronzot (50 m pillangó). 
EMA harmadik helyen végzett (100m gyorsúszás).

A Delta úszóklub összesen 4 arany-, 6 ezüst-, és 4 bronzérmet szerzett Grazban. Gratulálunk! 

 

Szólj hozzá!