Kultúra 2020. 02. 13.

126 kérvényező kapott kulturális támogatást

A képviselő-testület döntött a kulturális támogatásokról, mely keretén belül 76 ezer eurót osztottak szét. A támogatásoknak köszönhetően az év folyamán számos rendezvény, kulturális program és kiadvány valósulhat meg a városban. 

Az idei évben is 80 ezer eurós a kulturális alap, melynek 95 százalékát, azaz 76 000 eurót osztottak szét a képviselők. Az idei évben is a többnapos fesztiválok kapták a legnagyobb támogatást, 2-2 ezer eurós összegben. A 126 támogatott kérvényező közt voltak iskolák, polgári társulások és egyéb szervezetek. 

„A szakbizottságon belül szeretnénk a kulturális támogatásokhoz kötődő rendeletet pontosítani és a kérvényhez tartozó űrlapban is további információkat kérni. A cél az, hogy a jövőben még átláthatóbbak és igazságosabbak legyenek a játékszabályok, amelyekkel a támogatást szétosztjuk”– fogalmazott Szénássy Tímea képviselő, az oktatási és kulturális szakbizottság elnöke. „Jó látni, hogy mennyi érdekes program gazdagítja idén is a programkínálatot, aminek szervezéséhez a város is jelentős mértékben hozzájárul” – tette hozzá. 

A támogatott kérvények teljes listája és az összegek megtalálhatóak: ITT

(komarno.sk)