Város Dél-komárom 2018. 11. 06.

Megnyitották az új Duna-hídhoz csatlakozó út egy részét Dél-Komáromban

Újra használhatják a Komáromi déli elkerülőt a közlekedők, miután megnyílt az új Duna-hídhoz csatlakozó út egy része – írja a komaromhirado.hu

Újra járható az 1-es és a 13-as számú főutakat összekötő út, amelyet még nyár végén zártak le. Az új Duna-hídhoz csatlakozóan ugyanis egy csaknem másfél kilométer hosszú út is épül, ami a dél-komáromi elkerülőhöz csatlakozik.

Az elmúlt időszakban a kapcsolódást építették meg az érintett szakaszon, így az 1-es és a 13-as számú főutakat összekötő rész két új körforgalommal bővült.

Ezek mellett a hídra vezető úton két kisebb híd is épül, az egyik az ipartelepi kerékpárút, a másik pedig a Koppány vezér út felett. Az átkelőhöz vezető szakasz építése még folyamatban van, ez párhuzamosan zajlik az új komáromi Duna-híd kivitelezésével. A kétszer egysávos átjáró várhatóan 2019 végére készülhet el.

Az új híddal a teherforgalom az M1-es autópályától a települések érintése nélkül érheti el a Szlovákiát, ennek köszönhetően pedig jelentősen mérséklődik a lakott területek zaj- és környezeti terhelése.

(komaromhirado.hu)