Város 2023. 12. 20.

Karácsonyra beköltözhettek a lakók az új, városi bérlakásokba

December 15-én vehették át a kulcsokat azok a családok, akik az új bérlakásokba költözhetnek. Komárom önkormányzata a korábbi járási hivatal épületét építette át a Stefánik park szomszédságában, ahol 16 startlakás került kialakításra. A 2-3 szobás lakások a legújabb előírásoknak felelnek meg, A0-ás szigeteléssel. A meleg víz előállítását napkollektorok segítik, az alaksorban tárolók is vannak az ott lakóknak. Az épület mögött parkolók kerültek kialakításra, így a lakosoknak a parkolás sem jelent majd gondot.

A lakásokat igénylők névsora háromszoros volt, a végső névsort a szociális és lakásügyi bizottság sorsolta ki nyilvános ülésén. A lakások az Állami Lakásfejlesztési Alap (SFRB) támogatásával készültek.

Az önkormányzat megkezdte az előkészítését a következő startlakások építésének. Már zajlik a közbeszerzés a projektek elkészítésére, majd május végéig szeretné leadni az önkormányzat a támogatási kérvényét. A projekt során 88 új építésű lakás épülne a Dohány utcában, 8 tömbben kialakítva.

Forrás: Komárom Város FB