Mix Dél-komárom 2019. 07. 17.

17. alkalommal táboroztatott a Máltai

Ismét megszervezte nyári napközis táborát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja, amit az önkormányzat évek óta támogat. A szervezet szőnyi székhelyén idén 35 gyermeknek tudtak helyet biztosítani, akik a sok játék mellett a hitélettel is megismerkedtek.

– A tábort elsősorban a rászoruló családok gyermekei számára szervezzük. A részvétel ingyenes, a kiadásokat az önkormányzat, és a jótékony adományozók segítségével finanszírozzuk – nyilatkozta Horváth István, a Szeretetszolgálat komáromi csoportjának vezetője.

A táborozók számtalan kézműves foglalkozáson vettek részt; szerveztek számukra kutyabemutatót, sorversenyeket és ügyességi játékokat, volt ugrálóvárazás, trambulinozás, focizás, sakkozás, tánctanítás és arcfestés. Mindezek mellett a gyerekek környezetvédelmi célú sétát tettek a kórházkertben, íjászkodtak, fazekaskodtak, lovaskocsival jártak az Igmándi erődben, de kiruccantak a strandra is.

Az egyhetes program alapját mindig a Biblia, a keresztény szemléletű lelki töltekezés adja, így a kicsiknek naponta tartottak vagy református és vagy katolikus imaórát.

A tábor lebonyolításában nagyon sokat segítettek az önkéntesek, akiknek munkáját ezúton is köszöni a szervezet!