Régió 2019. 05. 03.

Régióközpontot épít Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Megkezdte régióközpontjának építését Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) közép-dunántúli szervezete, a beruházás elkészülte után eredményesebben végezheti karitatív munkáját az MMSZ Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében – mondta a régióvezető csütörtökön az MTI-nek.

Bondor Lajos közölte, jelenleg az idősek napköziotthonával, a támogató szolgálattal és a helyi önkéntes csoporttal közös ingatlanban dolgoznak. Az új régióközpontot a szomszédos telken hozzák létre egy hét-nyolc éve üresen álló családi ház felújításával és átalakításával.

A 30 millió forintos beruházással a könyvelés, a logisztika, az általános vezetés a szociális ellátástól elkülönült térben és épületben kap helyett. Javul a humanitárius tevékenység ellátásának hatékonysága, rendezettebbé válik a kapcsolattartás az önkéntes csoportokkal – vélekedett a régióvezető.

A további tervekben szerepel az udvar hasznosítása játszótérként, mivel az ingatlan közösségi helyiségei lehetőséget adnak családos programok szervezésére kisgyermekeseknek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-dunántúli szervezete Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében teljesít szolgálatot hajléktalan emberek komplex ellátásától kezdve a gyermek- és családvédelmi alternatív ellátásokig, a kisgyermekek gondozásától az idősellátásig.

Szolgáltatásaikkal intézményi keretek között 2018-ban összesen 3337 embert látott el a szervezet 190 dolgozója. A régióban a szeretetszolgálatnak 19 önkéntes csoportja van, ahol 349 aktív tag mellett 51 támogató tag és 659 önkéntes segíti munkájukat.

Csoportjaik 2018-ban a régióban összesen 26 ezernél több rászorulót segítettek, túlnyomó többségben élelmiszerrel és ruházattal, mintegy 43 ezer önkéntes munkaórát teljesítve.

(mti)