Város 2023. 06. 16.

180 km/óra sebességgel száguldozott Komárom utcáin a bedrogozott, körözés alatt álló román férfi

Ismét autós üldözésről számolhatunk be Észak-Komárom utcáin: ezúttal egy 37 éves, drog hatása alatt álló, ráadásul körözés alatt álló román állampolgárságú férfi száguldozott ész nélkül. Az eset csütörtökről péntekre (2023. jún. 15-16) virradó éjjel történt – tájékoztatott a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság. 

A komáromi rendőrök épp a Rákóczi utca környékén járőröztek – az esetleges illegális bevándorlást ellenőrizték, amikor egy fekete Mercedes Benzre lettek figyelmesek, amely nagy sebességgel száguldott át a kereszteződésen. Szerették volna leállítani és ellenőrizni a közben a Komensky utca felé haladó autót. Mikor a Mercedes sofőrje észrevette a rendőröket, megállt, bekapcsolta az összes indexlámpáját –  majd jó nagy sunggal a rendőrökbe tolatott, ezután újra előmenetbe kapcsolt, és elszáguldott. Ettől kezdve őrült vágtába kezdett, veszélyeztetve mindent és mindenkit, aki az útjába került. Az állomásnál kiugrott az autóból, és a vasúti átjáró felé szaladva próbált elmenekülni. A rendőrök azonban utolérték, majd kisebb dulakodás után (a férfi rugdosta a rendőröket) hatástalanították és elfogták.

Hamarosan megtudták, hogy egy 37 éves, román állampolgárságú férfit kaptak el, akinek több, jó oka is volt arra, hogy el akart menekülni a rendőrök elől.  Szerepel a körözés alatt lévő személyek nyilvántartásában, és a rendszámtáblája is lopott volt. Az már csak hab a tortán, hogy a vérében drogot találtak.