Sport 2015. 10. 23.

20th Branko Bošnjak Memorial emlékverseny

Idén 20. alkalommal rendezték meg a Branko Bošnjak emlékversenyt. Branko Bošnjak egy háborús hős volt (és 1. danos karate mester) aki a háborúból hazafelé jövet autóbalesetben vesztette életét. Az Ő tiszteletére rendezik meg minden évben ezt az emlékversenyt.

1

Mi már augusztusban elkezdtük a felkészülést az emlékversenyre melyet Horvátországban rendeztek meg a fővárostól 20 km-re Samoborban. A versenyen 10 ország (Horvátország, Hollandia, Románia, Görögország, Szlovákia, Svédország, Olaszország, Spanyolország, Bulgária és Magyarország) legjobbjai mérték össze tudásukat. A versenyre Tina külön edzéstervel készült amit szépen be is tartott, és ez meg is hozta az eredményét.

2

Szombaton azaz október 10-én a felnőtt nőknél Hupian Kristína (Seishin Karate Klub Keszegfalva) lépett tatamira a 65 kg-os mezőnyben. Az első ellenfele egy Spanyol hölgy volt aki nagyon harciasan támadott egész végig, de Tina szépen tudta kezelni, jól elmozgott, térdel fejbe is rúgta az ellenfelét, de az ellenfele talpon maradt. Majd bírói döntéssel győzött. A második küzdelmében szintén Spanyol hölggyel mérte össze a tudását. Igaz az első küzdelmében megsérült a jobb keze, úgy hogy használni sem tudta, ennek ellenére leütötte ellenfelét amit sajnos a bírók nem vettek észre de így is egyértelmű bírói döntéssel győzött. Majd végül következett a döntő. Itt egy magyar hölggyel került össze, akivel jól ismerik egymást. Sajnos itt már annyira fájt a keze hogy nem igazán tudta tartani harcias ellenfelét, így az előkelő második helyen végzett.

Az európai szervezet elnökével
Az európai szervezet elnökével

Ezt megelőző héten Almásfüzitőn már X. alkalommal rendezték meg a Almásfüzitő Kupa, Nemzetközi GYERMEK-SERDÜLŐ KARATE versenyent (150 induló, 15 klubból, 2 országból). Ezen a versenyen a Seishin Karate Klubot 15 fő képviselte, ebből 1 arany, és 5 ezüst, és 9 bronzéremmel zártak.

Almásfüzitő

1. helyezett:
Méry Erik (Egyházgelle)

2. helyezettek:
Menző Márk, Varga Kevin (Vásárút)
Sáha Dominik (Dunaszerdahely)
Nagy János (Nemesócsa)
Domonkos István (Csallóközaranyos)

3. helyezettek:
Méry Dominik, Süli Károly (Egyházgelle)
Labuda Bence, Varga László (Vásárút)
Kurcsík Márk, Pulay Attila,Jandás Szilárd (Csallóközaranyos)
Gódány Márton Áron, Kósa Tamás (Dunaszerdahely)

Köszönet Hupián Krisztinának, Markovics Ádámnak és Kocsis Lászlónak hogy edzői munkájukkal segítették a csapatot.

Mindenkinek gratulálunk a kiváló eredményekhez! A következő megmérettetés Dunaszerdahelyen lesz, okt. 24-én, amire eddig két ország 180 versenyzői neveztek.

Sensei Markovics János 3. dan
Edző – klubvezető

Szólj hozzá!