Mix 2020. 07. 10.

24 órás rendőrségi ellenőrzés Szlovákia határain

Ma 15 órától 24 órás rendőrségi ellenőrzés zajlik Szlovákia valamennyi határán. Az akció fő célja a tájékoztatás, valamint ellenőrizni, hogy az emberek betartják-e a közegészségügyi hivatal előírásait.

Ma (07.10) 15 órától holnap (07.11) 15 óráig rendőrségi akció keretében ellenőrzik a forgalmat Szlovákia valamennyi határátkelőjén és közvetlen környezetében, így a komáromi határon is. Az ellenőrzés célja meggyőződni arról, hogy az emberek betartják a közegészségügyi hivatal (ÚVZ) előírásait, valamint tájékoztatni az utasokat a kevésbé biztonságos országokból történő hazatérés utáni kötelességekről.

Továbbá a jelenlegi határforgalmat is szeretnék felmérni az ellenőrzéssel.

A kevésbé rizikós országok közé az alábbiak tartoznak: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Észtország, Feröer-szigetek, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Japán, Kína, Lengyelország, Lettország, Lichtenstein, Litvánia, Magyarország, Málta, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Szlovénia, Új-Zéland

A jelenlegi állás szerint ha ezekben, a fent említett országok valamelyikében járunk, hazatérésünk után nem kell felmutatnunk negatív koronavírus-tesztet, és házi karanténba sem kell vonulnunk.

Ha viszont valaki nem a fent említett országokból tér haza, abban az esetben jelentkeznie kell a közegészségügyi hivatalnál, emellett házi karanténban kell maradnia és koronavírus-tesztet kell végeznie.

(Szlovák belügyminisztérium Facebook oldala)