Város Dél-komárom 2018. 02. 28.

63 millió forintos beruházással folytatódik az út- és járdafelújítási program

Összesen 30 millió forint pályázati pénzt nyert Dél-Komárom önkormányzata a belterületi utak, járdák és hidak felújítására. Az idei év végére két járdaszakasz is megújulhat a városban: a Szőnyi utca járdája és a Széchenyi utca páros oldala – írja a komaromhirado.hu

A dél-komáromi önkormányzat még a tavalyi évben pályázott az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására – belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című felhívásra. A pályázat benyújtásakor a képviselők úgy határoztak, hogy az elnyert forrást kiegészítik, a felújítás helyszínéül pedig a két említett szakaszt, a Szőnyi utca járdáját és a Széchenyi utca páros oldalát jelölik ki.

A teljes beruházás 63 millió forint lesz, melyből a sikeres pályázat 30 milliót biztosít. A fennmaradó 33 millió forintos önrészt a városvezetés állja. A fejlesztés várhatóan év végére valósul meg.

Az elmúlt években Dél-Komárom sikeresen pályázott a jól gazdálkodó önkormányzatok támogatására kiírt pályázaton is, hiszen kétszer is elnyerte a maximálisan igényelhető 200 millió forintos összeget. Az pályázati pénzeknek hála a múltban több járda és utca is megújulhatott a városban.

A támogatási forrás mellett az önkormányzat is jelentős összegeket fordít a fejlesztésekre. Saját forrásból újult meg egyebek között az Árpád vezér utca is, ahol tavaly a gyalogút épült újjá az Idősek Otthonától a Vállalkozók háza felé vezető körforgalomig.

(komaromhirado.hu)