Város 2023. 10. 03.

9 db fedett kerékpártárolót valamint 72 db kerékpárállványt építenek a komáromi iskolaudvarokra

A közlekedési minisztérium pozitívan bírálta el a város pályázatát, amely a kerékpáros közlekedés fejlesztésére irányult. Észak-Komárom városa 29 611,50 eurós támogatást kap a projekt megvalósítására, amelyhez a város további 1 558,50 eurós önrészt vállal.

A projekt keretén belül fedett kerékpártárolók és állványok kerülnek a városi fenntartású alapiskolákba. A cél, hogy még több gyerek járjon biciklivel iskolába. A napi kerékpározás az egészséges életmód szempontjából is fontos, de az autós forgalom csökkentésével a környezetvédelem szempontjából is jelentős tényező.

A projekt megvalósítása során megvalósul 9 fedett kerékpártároló (ebből 6 nagyobb, 3 kisebb) kiépítése, továbbá 72 darab kerékpárállvány elhelyezése.

A projektben szereplő infrastrukturális elemek az iskolák igényei alapján kerültek bele a pályázati anyagba.

A nyár folyamán aláírásra került a támogatásra szóló szerződés, majd az ősz folyamán valósul meg az egyes elemek kihelyezése.

Az új kerékpártárolók és állványok a következőképpen kerülnek kihelyezésre:

Komenský utcai Alapiskola – 4 új kerékpártároló, egyenként 10-12 kerékpár elhelyezésére

Határőr utcai Alapiskola – 30 új bicikliállvány kihelyezése, 60 kerékpár számára

Rozmaring utcai Alapiskola – kerékpártároló kiépítése 3 új bicikliállvánnyal, egyenként 5-6 kerékpár elhelyezésére, kerékpártároló kiépítése 6 új állvánnyal 10-12 kerékpár elhelyezésére

Munka Utcai Alapiskola – 2 új kerékpártároló kiépítése, 3-3 új állvány kihelyezésével, mindkettő 5-6 kerékpár elhelyezésére alkalmas és 15 különálló kerékpárállvány kihelyezése

Jókai Mór Alapiskola – 1 kerékpártároló kiépítése 6 új bicikliállvánnyal 10-12 kerékpár elhelyezésére

Eötvös Utcai Alapiskola – 6 kerékpárállvány kihelyezése 12 kerékpár számára  

Forrás: sajtóhír