Sport 2021. 08. 09.

A bronzérmet nyert kajakosokat fogadják ma a Klapka téren

Augusztus 7-én a szlovák K4-es csapat, melynek a komáromi Vlček Erik és Botek Ádám is a tagja, 500 m-en bronzérmet szerzett a tokiói olimpián. Az olimpikonok azóta már haza is értek, ünnepélyes fogadtatásukra ma (augusztus 9.) délután 5 órakor kerül sor a komáromi Klapka téren.

A szlovák K4-es csapat nagy versenyfutásban végül a harmadik helyen ért célba a németek és a spanyolok mögött a 2020-as tokiói olimpia augusztus 7-ei játéknapján. A bronzérmet szerzett négy sportoló között ráadásul Botek Ádám és Vlček Erik személyében komáromi érmeseket is köszönthetünk. Utóbbinak továbbá ez volt a 6. olimpiája, amivel szlovákiai csúcstartó lett.

A Baláž Samuel – Myšák Denis – Vlček Erik – Botek Ádám összeállításban versenyző kajakosok vasárnap éjjel már haza is értek Tokióból, a mai nap pedig Komáromba is ellátogatnak. Délután 5 órától a Klapka téren kerül sor ünnepélyes fogadtatásukra, mely során közösen, egy nagy kivetítőn újra átélhetjük majd a döntő izgalmait, elmesélik élményeiket, megmutatják az érmüket és az evezőlapátot, amivel kiharcolták a bronz érmet.

Az eseményen a szlovák K4-es hajó valamennyi sportolója, valamint Likér Péter edző, Wiebauer Andrej edző, Máriási Ladislav orvos és Viszlai Igor masszőr is részt vesz.

Különböző meglepetések is várják majd az érkezőket, lehetőség lesz aláírások begyűjtésére és közös fotók készítésre is.