Sport 2021. 08. 11.

Tömött Klapka tér fogadta az olimpiai bronzérmes kajakosokat

Augusztus 9-én a komáromi Klapka téren került sor a tokiói olimpián bronzérmet szerző szlovák K4-es csapat fogadtatására, mely Vlček Erik és Botek Ádám személyében két komáromi kajakossal is büszkélkedhet. A sportolókat és a szlovák csapat tagjait ováció, jó hangulat és tömött tér várta.

A szlovák K4-es válogatott a Baláž Samuel – Myšák Denis – Vlček Erik – Botek Ádám összeállításban ült hajóba a tokiói olimpián és nagy versenyfutásban végül bronzérmet szerezve, a harmadik helyen ért célba a németek és a spanyolok mögött a világverseny augusztus 7-ei játéknapján. Komáromot a hajóban Vlček Erik és Botek Ádám, míg edzőként Likér Péter képviselte a megmérettetésekben. Vlček Erik számára pedig egy külön mérföldkő volt ez a világverseny, hiszen ez volt a 6. olimpia, amin részt vehetett, ezzel pedig szlovákiai csúcstartó lett.

A komáromi Klapka tér augusztus 9-én már egy órával a csapat tagjainak érkezése előtt teljesen megtelt. A várakozás ideje alatt Drahu Dobrovičová beszélgetett Soós Tibor korábbi edzővel, valamint a komáromi Kajak&Kanoe klub jelenlegi elnökével, Demin Viktorral. A sportolókat és edzőiket Keszegh Béla polgármester is fogadta, a látványt pedig a Slovenskí rebeli folklórcsoport színesítette.

Az esemény jó hangulatban telt, az olimpikonon meséltek élményeikről, ezt követően pedig a nyilvánosság rendelkezésére álltak néhány aláírás, illetve fotó erejéig.