Sport 2019. 06. 27.

Bronzérmet szerzett a két komáromival felálló szlovák K4-es

A mai 500 méteres futamon bronzérmet szerzett a két komáromi kajakozóval, Vlček Erikkel és Botek Ádámmal felálló szlovák kajaknégyes a 2019-es Európai Játékokon, Minszkben. 

Nehéz körülmények között, erős szélben szálltak vízre a K4-es csapatok a 2019-es minszki Európai Játékok 500 méteres döntőjén. A szlovák válogatott csapat Baláž Samuellel, Zalka Csabával, valamint a két komáromi sportolóval, Vlček Erikkel és Botek Ádámmal állt rajthoz. A döntőt végül az oroszok nyerték, 1:32,376-es idővel, őket követték a németek 0,165 mp-es lemaradással. A szlovák csapat mögött Portugália sportolói értek célba.

Végeredmények:

1. Oroszország 1:32,376
2. Németország +0,165 mp
3. Szlovákia +1,345 mp
4. Portugália +1,600 mp
5. Olaszország +1,975 mp
6. Fehéroroszország +2,860 mp

Botek Ádám a minszki játékokon ezt megelőzően K2-es összeállításban is rajthoz állt Gelle Patrik társaként, pár tized másodperccel azonban lecsúsztak az éremről. Most azonban már összejött a hőn áhított dobogó: „Éreztem magamon, hogy tegnap már versenyeztem, de szerencsére ennek, és a nehéz időjárás ellenére is sikerült jól mennem. Hosszú volt és megterhelő, de hála Istennek jól bírtuk. Nagyon boldog vagyok, először veszek részt az Európai Játékokon és ez az első érmem. Nagyon elégedett vagyok” – nyilatkozta a futamot követően Botek Ádám.

A K4-es csapat legtapasztaltabb tagja a 37 éves, szintén komáromi Vlček Erik, aki számára ez az eredmény egy újabb mérföldkő volt. A megannyi olimpiai, világ- és Európa-bajnoki dobogós eredmények mellől ugyanis ezidáig még hiányzott az Európai Játékokon szerzett érem. „Nagyon értékes számomra ez a bronz. Boldog vagyok, hogy immáron az Európai Játékokon szerzett éremmel is bővül a gyűjteményem. Négy évvel ezelőtt Bakuban egy hajszálon múlott, és akkor úgy éreztem, hogy talán már sosem fog sikerülni, szóval most nagyon örülök az eredménynek” – mondta Vlček Erik.

A szlovák K4-es csapat edzője a szintén komáromi Likér Péter.

 

(sport.sme.sk)