Zöld 2024. 02. 09.

Dél-Komárom hadat üzent az eldobált csikkeknek

A KÖSZ (Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők) és az önkormányzat közös, első CsikkZero kezdeményezésen több mint ötven önkéntes vett részt. A zöld kezdeményezéshez Vajda Bence alpolgármester és Turi Ádám, az Ifjúsági Tanácsadó Testület elnöke is csatlakozott. A társaság ezúttal a vasútállomás és a buszpályaudvar, valamint a Genrációk Háza környékét tisztította meg.

Dr. Fehérvári Dávid, az egyesület elnöke elmondta, a szemétszedő akcióhoz ismét sokan csatlakoztak. A résztvevő általános iskolák ezzel értékes pontokat is szerezhettek a II. Fenntarthatósági Kupában.

Az elnöktől megtudtuk azt is, hogy a KÖSZ hamarosan újabb szemétszedő akciót szervez, amelyre nagy szeretettel várnak minden önkéntest! Ennek pontos helyéről és idejéről a társaság közösségi oldalán adnak tájékoztatást!

A Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők, röviden KÖSZ, egy olyan kezdeményezés, amely Dél-Komárom városában működik. Az önkéntesek elkötelezettek a város tisztasága és környezetvédelme iránt. A céljuk a szemétszennyezés visszaszorítása és a zöld közösség szemléletformálása.

A KÖSZ rendszeresen szervez szemétszedő akciókat és egyéb környezetvédelmi kezdeményezéseket Dél-Komárom különböző részein. Az önkéntesek aktívan részt vesznek a település tisztításában, a közterületek rendben tartásában és a hulladékgyűjtésben. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a hulladék megfelelő kezelésének fontosságára és az illegális szemétlerakás káros hatásaira.

Az önkéntesek száma és elkötelezettsége jelzi, hogy a dél-komáromi KÖSZ sikeres és népszerű kezdeményezés. Az ilyen típusú közösségi erőfeszítések nemcsak a város megjelenését javítják, hanem hozzájárulnak a helyiek környezettudatosságának növekedéséhez is.