Régió 2015. 10. 08.

A Gömbaszögi Nyári Tábor szervezői az MKP listáján

Párton kívüli civilek is rajta lesznek az MKP parlamenti választási listáján. A jelöltek egyben a Gömbaszögi Nyári Tábor főszervezői. 

Sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be az MKP pozsonyi székházában a párt listáján induló fiatal független jelöltek, Bauer Ildikó, Bóna Zoltán, Orosz Örs és Zachar Pál.

Az MKP Országos Tanácsa még áprilisban döntött arról, hogy nyitott listával indulnak a 2016-os parlamenti választásokon. Abban is megegyezés született, hogy a választási lista 9-es sorszámú helyén független jelölt indul. A pártelnök, Berényi József hangsúlyozta: olyan fiatalokról van szó, akik már többször is bizonyították, hogy a közéletben megállják a helyüket, mint mondta: „velük vonzóbb lesz a listánk”.

Orosz Örs (9. hely, Dunamocs) neve a Fórum Intézet munkatársaként, és a gombaszögi nyári táborok szervezőjeként is ismert. Mint mondta, „megújulást” szeretnének a közéletben, ide tartozik a korrupció és a klientalizmus legyőzése is. elsődleges céljuk, hogy a leszerepelt, 25 éve a parlamentben tengődő politikusokat leváltsák. “Igen, Bugár Bélát is,” erősítette meg Orosz.

ff5(1)

Zachar Pál (19. hely, Ipolyság) A legfontosabbnak azt tartja, hogy a fiatalok a szülőföldjükön tudjanak érvényesülni. „Nagy problémát jelent a fiatalok kivándorlása, a hazatérésüket akarjuk segíteni, például egy ezt támogató alap létrehozásával” – mondta.

ff4(1)

Bóna Zoltán (39. hely, egyetemi hallgató Komáromban) elmondta, hogy nem elég a partvonalon kívülről figyelni a történéseket. Aktívan kell részt venni a közéletben is.  „A magyar nyelv használatának vagy az önkormányzatiságnak az igénylése nem magyarkodás, hanem legitim, demokratikus igény” –  hangsúlyozta.

ff6(1)

Bauer Ildikó (69. hely, Somorja) az átlátható együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. „Alternatívát szeretnénk kínálni a szlovákiai magyaroknak. Sportszerűen és fiatalosan szólítjuk meg az embereket” – mondta.

ff7(1)

Forrás és fotó: az MKP hivatalos weboldala, körkép.sk

Szólj hozzá!