Mix 2019. 05. 15.

Bemutatkozik Tárnok Balázs, az MKP Komáromi járási jelöltje

Tárnok Balázs 28 éves izsai jogász, a Rákóczi Szövetség alelnöke, egy gyermek édesapja. A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának 2019. februári döntése értelmében ő képviseli a Komáromi járást a párt listájának 4. helyén a májusi európai parlamenti választáson.

2018 januárjában, Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével az Echo TV stúdiójában a Minority SafePack magyarországi aláírásgyűjtéséről beszéltek

Középiskolai tanulmányait a Selye János Gimnáziumban végezte, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát. Doktori disszertációját az európai uniós jogból és az uniós kisebbségvédelemből írja. Főállású foglalkozásai mellett megbízott óraadóként segíti a Pázmány jogi kar Európajogi Tanszékének munkáját.

2018. május 3-án, a Székely Nemzeti Tanács küldöttségének tagjaként Luxemburgban, az Európai Unió Bíróságán, a nemzeti régiókról szóló kezdeményezésről szóló ügy másodfokú tárgyalása után

Az elmúlt évek során dolgozott a Kisebbségi Jogvédő Intézetben és európai uniós joggal foglalkozó ügyvédi irodában. Négy éve segíti a Székely Nemzeti Tanács munkáját a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés ügyében, amely arra irányul, hogy EU biztosítson megfelelő hozzáférést a nemzeti régiók számára az uniós fejlesztési támogatásokhoz, és vessen véget az őshonos nemzeti kisebbségek által lakott régiók gazdasági diszkriminációjának. Az idén márciusban közel hat év után az Európai Unió Bíróságán megnyert per háttérmunkáit jogi tanácsadóként segítette. A Minority SafePack magyarországi aláírásgyűjtésének szakmai irányításában is szerepet vállalt a Rákóczi Szövetség jogi szakértőjeként, 650 ezer aláírást gyűjtve össze Magyarországon a kezdeményezés mellett. 2018 májusa óta a Rákóczi Szövetség alelnöke.

2018. június 25-én, a FUEN frízföldi kongresszusán beszámolt az európai partnereknek a Minority SafePack magyarországi aláírásgyűjtésének sikeréről és tapasztalatairól

2007-től foglalkozik magyar katonai hagyományőrzéssel, 2010-től az izsai Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Egyesület alelnöke. 2011-től két éven át országos koordinátora volt a Learning Enterprises – Angolul Tanuló Falvak amerikai önkéntes programnak, 2010-től alapító alelnöke, később elnöke a Kaszás Attila Diákkörnek. 2011-től négy éven át a Diákhálózat aktivistája, ugyanebben az időszakban pedig a Gombaszögi Nyári Tábor szervezéséből is kivette a részét.

2017 februárjában, feleségével, Izsán, a Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Bálon

Tárnok Balázs az elmúlt években szakmai és tudományos szinten foglalkozott az európai uniós joggal és kapcsolatokkal, valamint a nemzeti kisebbségek védelmével. Bevallása szerint most úgy érezte, hogy a megszerzett tudást közössége szolgálatában kell hasznosítania. Májusban ugyanis sorsdöntő, Európa jövőjét meghatározó választásra kerül sor, aminek az a tétje, hogy a következő évtizedekre helyes irányt jelöljünk ki Európának.

Bemutatkozó oldal és egyéni politikai program
Bemutatkozó videó
Facebook
További megjelent videók:

Tárnok Balázs egyéni politikai programja:

 1. Kisebbségvédelem – európai védelmet a kisebbségben élő nemzeti közösségeknek!
  Minority SafePack: A sikeres aláírásgyűjtés után ősztől az EP-ben partnereket kell találni a kezdeményezés támogatásához.
  Európai kisebbségvédelmi törvény: Egy olyan kisebbségvédelmi szabályozásra lenne szükség, amely megfelelő védelmet biztosít a kisebbségben élő őshonos nemzeti közösségeknek és képes megakadályozni a nemzeti kisebbségek alapvető jogainak tagállami csorbítását.
 2. Jólétben a szülőföldön – vessünk véget a nemzeti régiók gazdasági diszkriminációjának!
  Meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy a tagállamok az uniós fejlesztési támogatásokat kisebbségellenes politikák céljára, a nemzeti kisebbségi régióik elsorvasztására használják fel. Az EU-nak külön forrásokat kell biztosítani az olyan nemzeti régióknak, mint Dél-Szlovákia, hogy több uniós fejlesztési pénz jusson ide, és így azok nemzeti sajátosságai fennmaradhassanak.
 3. Biztonságos Európát – védjük meg az EU külső határait!
  Nap mint nap élvezzük az ellenőrzésektől mentes határátkelés előnyeit, járunk át vásárolni vagy dolgozni Ausztriába és Magyarországra. Ezt a határellenőrzésektől mentes szabadságot azonban csak akkor tarthatjuk fenn, ha megőrizzük Európa biztonságát, fellépünk az illegális migráció ellen, nem engedünk be ellenőrizetlenül tömegeket Európába és megvédjük az EU külső határait!
 4. Fiatalok Európában – segítsük elő a fiatalok érvényesülését!
  A fiatalokat minden lehetséges módon támogatnunk kell. Bővítenünk kell az ösztöndíjprogramok, így az Erasmus forrásait, növelnünk kell a fiatal vállalkozók uniós támogatását, segítenünk kell a fiatal munkavállalók európai szakképzési programokon való részvételét, ki kell terjesztenünk az ingyenes vonatjegyeket biztosító DiscoverEU program kereteit a jelenlegi 18 évről legalább 25 évre, valamint ingyenes nyelvtanulási lehetőséget kell biztosítanunk minél több fiatal számára az EU országaiban.
 5. Környezetvédelem – egészséges környezetet hagyjunk örökül gyermekeinknek!
  A hulladékszelektálás lakossági feladatként meghatározása mellett a gyártókat is rá kell kényszeríteni a tartós és környezetbarát csomagolások alkalmazására, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk.
  A csallóközi ivóvíz az egyik legnagyobb kincsünk, amelyet meg kell védenünk. Felső korlátot kell szabnunk az állattartó telepek méretének, és fel kell számolnunk a talajvíz ipari szennyezését.
 6. Családok támogatása – fektessünk a jövőbe, támogassuk a gyermekvállalást!
  Európa népesedési válságára nem a bevándorlás, hanem a családok támogatása jelenti a hosszútávú megoldást. Növelnünk kell a családvédelmi intézkedéseket, erősítenünk kell a családtámogatási rendszereket és kiemelt figyelemben kell részesítenünk a családvállalást elősegítő juttatásokat.