Kultúra 2017. 06. 07.

A gyermeknevelés művészet! – A városi pedagógusnap

Június 2-án a pedagógusnap alkalmából a Jókai moziban ünnepelték városunk pedagógusait. Az ünnepségen került sor a nyugdíjba vonulók köszöntésére, valamint a pedagógiai díjak átadására is.

Felemelő, szép hivatás a pedagógusoké. Emberré nevelni, tudásuk legjavát nyújtani, követendő példaként állni és megmaradni, kitárni a világot a gyermekek előtt, és elindítani őket az élet nehézségekkel, de örömökkel és szépségekkel teli útján – szeretettel kísérve – nemes feladat. A pedagógus egy-egy jókor, jól megfogalmazott mondata egy életre hatással lehet a gyermekekre. Ennek a felelősségét nap, mint nap vállalják, és gyakorolják – hangozottak Hajnal Dóra műsorvezetőtől az ünnepség bevezető gondolatai.

A megnyitó után a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója, Szabó Dávid adott elő részletet a Padlás című musicalből, majd az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Bertalanits Nikolett játszott egy Schubert darabot. A továbbiakban Jókai Mór Gimnázium tanulója, Nagy Gergely olvasta fel az „Egy pedagógus vallomása” című írást, majd Barkó Sára hegedűjátéka következett.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos ünnepi köszöntője után került sor a nyugdíjba vonulók köszöntésére, akik számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott. Az emlékérmeket dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester adták át.

Az elismerést idén Nagy László Andrásné, a Csillag Óvoda óvónője, Puskás Ilona, a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Komáromi Tagintézményének gyógytestnevelője, Dobi Tiborné, a Bozsik tanítója, Nagyné Kiss Anikó, a Petőfi tanítója, Boda Zsuzsanna és Szinek Gizella a Jókai Gimnázium tanárai, Kónya Erzsébet és Körmendiné Keszler Irén, a Kultsár iskola tanárai, Peredi Ágota, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyugalmazott igazgatója, valamint Potháczky Mária, a Bozsik József Általános Iskola nyugalmazott igazgatója vehette  át.

A pedagógusnap alkalmából Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete „Komárom Város Pedagógiai Díja” kitüntetést adományozott Puskás Ilona gyógytestnevelőnek, Sárai Erzsébetnek, a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusának, Peredi Ágotának a Szent Imre nyugalmazott igazgatójának, valamint Szabó Tamásnénak, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanárának, igazgatójának.

Az ünnepség Derzsi György színművész előadásával ért véget.

Szólj hozzá!