Oktatás 2022. 09. 05.

A Hajós utcai óvoda felújítása – hamarosan visszaköltözhetnek a gyermekek az épületbe

Nemsokára visszaköltözhetnek a Hajós utcai óvodába járó gyermekek az intézménybe. Az egyik legnagyobb komáromi óvoda állapota az elmúlt 2 évtizedben olyan mértékben leromlott, hogy a gyerekeknek két éve ideiglenesen el kellett költözniük a Határőr utcai iskolába, ott zajlott az óvodai nevelés.

Az elmúlt években elkészült a teljes tervdokumentáció az óvoda újjáépítésére. Hamarosan nem csak felújítják az intézmény épületét, hanem bővülni is fog, új épületegységekkel (átkötő folyosó, tornaterem, étkező).

A munkafolyamat első szakasza a vége fele közelít, melynek célja a balesetveszélyes állapot eltávolítása – a statika megerősítése, a csatornázás javítása, a tetőszerkezet átalakítása, az ablakok cseréje, továbbá a fűtőtestek és a burkolat javítása volt, a belső festésekkel kiegészülve.

A szeptember végéig tervezett munkáknak köszönhetően visszaköltözhetnek a gyerekek az óvodába.

Az önkormányzat saját költségvetésből 500 ezer eurót költ a munkák első szakaszára. A város már készíti elő a pályázatot a Megújulási alapba és az Envirofondhoz, amivel a következő szakaszokkal folytatódnak a munkák, külső forrásokat bevonva.

Fotók és szöveg: Komárom város FB-oldala