Város 2023. 08. 14.

A hátrányos helyzetű fiataloknak épülnek lakások Dél-Komáromban

A Kemence Melege Komplex Lakhatási Program Komáromban elnevezésű projekt keretében új otthonok épülnek Szőnyben a Kosztolányi utcában, míg a Száva utcában szociális alapszolgáltató központot alakítanak ki.

Schmelcz Gézáné, a projektgazda Kemence Egyesület elnöke elmondta; tavasz végén kapták kézhez a nyertes pályázatról szóló értesítőt, a határidő szoros, mivel a munkálatokat ez év végéig be is kell fejezniük.

– 12 fogyatékkal élő kezdheti majd itt meg a Kosztolányi utcában az önálló életét. A lakók kiválasztását már megkezdtük. Megtörténetek az első egyeztetések a szülőkkel. A beköltözők mind 18 éven felüli, aktív keresőkorú személyek lesznek, ugyanakkor hangsúlyozom ez nem intézményi lakhatás, hanem támogatott lakhatás, ami azt jelenti, hogy önálló keresetükből kell fenntartani az otthonokat! Az egyesületünk egyfajta „szülői” szerepet tölt be csupán – nyilatkozta Schmelcz Gézáné.

Takács József, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette; örül a kezdeményezésnek, hiszen így a majdani beköltözők egyfajta magasabb életminőséghez juthatnak.

Dr. Molnár Attila polgármester korábban úgy vélekedett, ez az eredmény nem csak a Kemence Egyesület sikere, hanem az egész szőnyi városrészé. Köszönet azért, hogy olyan embereket karolnak fel a szervezetnél, akiknek nélkülük jóval nehezebbek lennének a mindennapjaik.

A mintegy 300 millió forint támogatásból megvalósuló projekt részleteit augusztus 23-án, 17 órakor a Kossuth utca 85. alatt tartandó lakossági fórumon ismertetik.