Turizmus Dél-komárom 2024. 06. 12.

A HÉTVÉGÉN: Erődök bicón – új tematikus túrát indít a Tourinform

Június 15-én, szombaton 10 órától különleges kerékpáros körtúra indul a komáromi erődrendszer körül.

Proczeller Tamás a dél-komáromi Tourinform iroda vezetője elmondta, a túra lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők megismerjék Európa egyik legnagyobb modern kori erődrendszerét.

-A csapatot kerékpáros idegenvezető kíséri, aki érdekes történetekkel és részletes vezetéssel színesíti az élményt. A túra a dél-komáromi Tourinform iroda elől indul, majd a Monostori erőd és a Dunai bástya következik tárlatvezetéssel. A Monostori hídon átkelve az 1-es bástyánál és a Nádor vonalnál áll meg a csoport, ahol betekintést nyernek az erődítmények világába. Apáliban 30 perces mosdó és ebédszünetet tartanak, ahol a büfében lehetőség van egy gyors ebédre – részletezte a programot az irodavezető.

Ezután a Vág töltésen áthaladva az Újvár-Öregvár felé folytatják az utat, majd a Nádor utcán és a Klapka téren ismerhetik meg a város történelmi központját. Az Erzsébet hídon való átkerekezés után az Igmándi erődnél és a Rüdiger tónál is megállnak. A túra a Városházánál érintésével, a Csillagerődnél zárul, ahol tárlatvezetéssel várják a résztvevőket.

Proczeller Tamás kiemelte, hogy ha valakinek nincs saját kerékpárja, a Tourinform irodánál lehetősége van kerékpárt bérelni. amelynek feltételeiről további információkat a kombibike.eu oldalon találhatnak. Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár Szlovákiában a láthatósági mellény és a bukósisak 15 év alattiaknak csak a városon kívül kötelező, a túra során mindenkinek ajánlott ezek viselése. Hozzátette, hogy a túrán 14 év alatti gyermekek csak kísérővel vehetnek részt.

A részvételi díjakkal kapcsolatban megtudtuk, hogy a felnőtteknek 5990 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 4990 Ft, míg komáromi lakosoknak 4200 Ft a túra ára. A jelentkezés személyesen, telefonon a Komáromi Tourinform irodában, vagy online a varositurak.iranykomarom.hu oldalon lehetséges. A részvételi díjat helyszíni befizetéssel vagy előre utalással is lehet rendezni, és a megváltott jegy tartalmazza a két erődbe való belépést és az idegenvezetés költségeit.