Kultúra Dél-komárom 2022. 06. 09.

Kerékpáros erőd-túrát szervez a dél-komáromi Tourinform

Az Erődök bicón elnevezésű szabadidős programra még lehet jelentkezni. A csapat szombaton reggel 9 órakor indul a Tourinform elől (Dél-Komárom, Igmándi út 2.)

Komáromi erődrendszer a Brigetio Gyógyfürdő, a WF, a Magyar Lovas Színház Komárom és a ’48-as és az ókori Brigetio öröksége mellett városunk egyik legjelentősebb épített és kulturális nevezetessége. Érdemes, hát felfedeznünk ez az Európa szívében épült egyik legnagyobb modernkori erődrendszert. A túrát nagyjából 20 km hosszúra tervezzük, és mintegy 4-5 órát vesz majd igénybe. Avatott idegenvezetőnk Szabó Olivér lesz, aki tárlat- és idegenvezetéssel egybekötve mutatja majd be az erődrendszert – nyilatkozta Proczeller Tamás, a Tourinform irodavezetője.

A túra első állomása a Monostori erőd Dunai bástyája lesz, ahol tárlatvezetés után a Monostori hídon át érkezik meg a csapat az 1-es bástyához, hogy aztán a Nádor vonal mentén, az Apálinál tett ebédszünet után végig a Vág töltésen kerekezzenek el az Újvár- Öregvárhoz. Innen a Nádor utca – Klapka tér érintésével az Erzsébet hídon vissza Magyarországra vezet az út, ahol az Igmándi erőd bemutatása után a Rüdiger tó mellett elhaladva érkezik a csoport a Városházához, majd onnan tárlatvezetésre az Csillagerődhöz.

– Ha valakinek esetleg nincs saját kerékpárja a találkozó helyszínén is van lehetősége kerékpárt bérelni. Erről bővebb információkat a Kombibike.eu oldalon találhatnak a kedves érdeklődők – tette hozzá Proczeller Tamás.

A láthatósági mellény és a bukósisak Szlovákiában csak 15 év alatt és városon kívül kötelező, de a túra alatt ajánlott. A túra végig lakott területen halad.

További információ és jelentkezés ITT!