Zöld Dél-komárom 2024. 05. 08.

A HÉTVÉGÉN: zöld túrát indít a dél-komáromi Tourinform

Az Iroda következő tematikus programjára szombaton, azaz május 11-én kerül sor. Ezúttal a koppánymonostori Szent Pál-szigetre invitálják az érdeklődőket.

A szervezők szerint a Szent Pál-sziget Dél-Komárom egyik legszebb természeti kincse. Érdemes újra és újra felfedezni, hiszen minden évszakban más arcát mutatja. A túra során lehetőség nyílik megismerkedni a mocsár és láprétek élővilágával, melyek különleges ritkaságokat rejtenek a Duna környékén. Az irodavezető, Proczeller Tamás hangsúlyozza a sziget kulturális és irodalmi jelentőségét is, utalva Jókai Mór „Aranyember” című művére, melynek ihletforrása épp ez a sziget volt.

A túra 9.45-kor indul a Fácán telepi buszmegállóval szemben található információs táblától, könnyen megközelíthető autóval vagy kerékpárral. Aki tömegközlekedéssel érkezik, az a 2T busszal juthat ki, amely a komáromi autóbusz végállomástól indul 9.05-kor, majd a Fácán telep megállónál kell leszállni. A visszaút 12.58-kor indul az adott megállóból.

A túrát a Koppánymonostor, Fenyves területén található bejárattól kezdik, idegenvezető vezeti a csoportot, aki egész idő alatt velük marad. A bejárás tervezett időtartama 3 óra, és döntő részben sík terepen vezet. Fontos megjegyezni a szúnyog- és kullancs elleni védelem fontosságát, valamint a megfelelő öltözet és cipő kiválasztásának jelentőségét. Rossz idő esetén a túra május 18-án kerül megrendezésre.

A túrán csak regisztrált jelentkezők vehetnek részt, regisztrálni pedig egy online linken lehet. További információkért keresse fel a Tourinform Iroda honlapját.