Turizmus Dél-komárom 2024. 03. 07.

A Szent Pál-szigetre indít túrát a dél-komáromi Tourinform

Március 23-án ezúttal a koppánymonostori Szent Pál-szigetet barangolhatják be mindazok, akik jelentkeznek a dél-komáromi Tourinform Iroda tematikus programjára.

– A sziget városunk egyik természeti csodája! Érdemes felfedezni, vagy, ha már jártunk ott érdemes újra ellátogatni a területre, hiszen a sziget évszakról évszakra folyamatosan új arcát mutatja nekünk. Fedezzük fel együtt a mocsár és láprétek élővilágát, melyek igazi ritkaságnak számítanak a Duna ölelésében. Nem véletlen, hogy a Szent Pál-sziget Jókai Mór az Aranyember című klasszikusának is ihletet adott. Hallgassuk a monumentális „entek” csendes dalait, és ismerjük meg a puha- és keményfás ligetek 200 éves fekete nyárfáinak történetét. Egyszóval járjunk ott ahol csak a madár jár! – mondta Proczeller Tamás, irodavezető.

túra 9.45-kor indul a Fácán telepi buszmegállóval szemben található információs táblától, amely autóval vagy kerékpárral könnyen megközelíthető. Ha valaki tömegközlekedéssel érkezne, az a 2T busszal juthat ki, amely a komáromi autóbusz végállomástól indul 9.05-kor. A Fácán telep megállónál kell leszállni. Visszaút esetén 12.58-kor indul a busz az adott megállótól.

– A túra egyébiránt a Koppánymonostor, Fenyves terültén található bejárattól indul, idegenvezető vezeti a csoportot, aki egész idő alatt a csoporttal marad. A bejárás tervezetten 3 órát vesz igénybe, könnyen teljesíthető, döntő részben sík vidéken vezet át. Fontos, hogy megfelelő öltözetet és cipőt válasszunk! – tette hozzá az irodavezető.

Jelentkezni a következő LINKEN lehet!