Város 2022. 10. 27.

A Holt-Vág végén, a zsilip és Kabátfalu között épül majd a „Čistinka” nevű Lidl-s park

2022. október 25-én a LIDL vállalat képviselői hivatalosan is átadták az értesítést, miszerint Komárom nyerte a Čistinka nevezetű, több generációs pihenőparkot. A vállalat képviselői Lévai Silviának, a szavazásban aktív közösségi csoport egyik vezetőjének, valamint Keszegh Béla polgármesternek adták át az értesítőt.

A szavazásban aktív csoport, akik rengeteget tettek annak érdekében, hogy városunk negyedik alkalommal is nyerjen a Lidl-s versenyen, az utóbbi hetekben szavazásra bocsátotta a lakosság körében, hol épüljön fel az új pihenőpark. Erre 10 ezer főt számláló FB oldalukon került sor. Ez alapján Holt-Vág végén, a zsilip és Kabátfalu közötti területen alakítanák ki.

Holt-Vág végén, a zsilip és Kabátfalu közötti területen lesz az új park

A város képviselői megmutatták a Lidl képviselőinek a helyszínt. A jelen lévő építész a közeljövőben javaslatokat készít, miként lehetne a park egyes elemeit elhelyezni a terepen, amiről később ugyancsak a csoport tagjai dönthetnek.

Ilyen csodálatos közösségi teret nyertünk :)

A várossal való egyeztetés után készítik elő a parkosítás tervét is, melynek része fák ültetése is. A szükséges engedélyezések elkészítése után a város feladata lesz a terep előkészítése az építkezésre, majd tavasz folyamán kezdődhet az építkezés, nyárra pedig elkészülhet a Čistinka park.

Keszegh Béla polgármester, Lévai Silvia aktivista és a Lidl képviselője

A LIDL vállalat képviselője gratulált Lévai Silviának, hogy csapatával ilyen összetartó közösséget hoztak össze Komáromban, hogy 3 méhecskés játszótér után most ezt a parkot is megnyerte a város, ezzel 400 ezer eurót meghaladó fejlesztést hozva a városba.

További képeket a Čistinka park terveiről ezen a linken talál.