Város 2024. 03. 14.

Randalírozó tinik a Törpés-parkban – nekik is kéne építeni egy játszóteret?

Egyre több bejelentés érkeszik a Komáromi Városi Rendőrséghez (SK) az Anglia-parkban található játszótéren, azaz a Törpés-parkban randalírozó tinik miatt. Szó szerint átveszik a területet kicsiktől, és az anyukák, nagymamák felszólítására se hajlandók elhagyni a hintákat, mászókákat, amelyeket ugye nem az ő súlyuknak találtak ki.

„A Komáromi Városi Rendőrségnek több esetben kell beavatkoznia az Anglia-parki gyerekparkban randalírozó, alkalmazkodni képtelen illetők ellen, akik helytelen viselkedésükkel a játékelemekben károkat és közfelháborodást okoznak a park látogatóinál – olvashatjuk a város FB-oldalán. – Ezért kérjük, hogy tartsa be mindenki a játszóterek, parkok belső előírásait és az eszközöket használják ezeknek megfelelő módon.” A fotókon az látható, hogyan űzi ki a rendőrség a hintásparkból a „randalírozó ifjúságot”.

A bejegyzés alatt számos megszólalás olvasható, amelyekből egyértelmű, hogy az oda járó szülőknek már jócskán elegük van a tinikből. Ugyanakkor szeretnénk kiemelni egy hozzászólást: „Nem védem őket sőt el ítélem ezt a fajta cselekedetet – írja egy hozzászóló – de talán arra is kéne gondolni hogy nekik is mire van szükségük. Nekik is lehetne egy helyet létesíteni ahol jól érzik magukat és nem zavarnak senkit. Jó volna egy arany közép út….” Nos igen. Már sok játszótér épült a kicsiknek – talán lehetne egy hintás parkot építeni a tiniknek is, az ő súlyuknak megfelelő hintákkal, csúszdákkal, nekik való mászókákkal… Hiszen valahol még ők is gyerekek :) Mit gondolnak erről olvasóink?

-da-