Város 2023. 10. 25.

Lidl „Čistinka”: Átadták az új pihenőparkot a Holt-Vág közelében

Ma délelőtt (2023. október 25) átadták azt az új pihenőparkot, amelyet Észak-Komárom tavaly nyert meg egy Lidl-s, szavazós játékon. A „Čistinka” nevezetű közösségi tér minden korosztály számára élvezhető, és a Lidl üzletház építette fel 400 ezer euró értékben. A pihenőpark a lakosság szavazatai alapján a Holt-Vág végén, a zsilip és Kabátfalu közötti területre került.

Az új közösségi térre már csak azért is büszkék lehetünk, mert hatalmas lakossági összefogással nyerte el a város, méghozzá három „méhecskés” játszótér után. Itt kell megemlítenünk Lévai Silvia nevét, aki a szavazásban aktív közösségi csoportot hozott létre az ügy érdekében. Nagyrészt neki, és lelkes csapatának köszönhető, hogy immár három játszóteret, és egy közösségi teret épített ide a Lidl.

Lévai Silvia aktivista (középen) Keszegh Béla polgármesterrel és a Lidl képviselőjével (2022-ben készült fotó).

Az új parkban található: csúszda és hinta a kicsiknek, grillező a felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, pingpongasztal, kültéri fitnesz eszközök, és egy sportpálya, amelyen többféle labdajáték is játszható. Nem hiányozhatnak a padok és kerékpár állványok sem.

Az egész terület parkosítják, a közösségi tér tavaszra ki fog zöldülni – természetesen ezt most, október végén nem várhatjuk el. „Keszegh Béla polgármester úrral megbeszéltük, hogy több fát is ültetünk majd ide – olvashatjuk a „Žihadielko pre Komárno” FB-oldalán, Lévai Silvia bejegyzésében. – A sáros részeket ma ültették be fűvel. A grillező terület fölött található ponyvát is csak tavasszal helyezik fel, a grillező rácsaival együtt, nehogy tönkremenjen télen”.

Fotók (Žihadielko pre Komárno):

Kapcsolódó cikkek:
Elképesztő összefogás: városunk ismét nyert egy pihenőparkot egy Lidl-s játékon!
A Holt-Vág végén, a zsilip és Kabátfalu között épül majd a „Čistinka” nevű Lidl-s park