Város Dél-komárom 2020. 07. 23.

A hónap végén folytatódik az „Indíts vállalkozást” program

A Bakonyalja CSAK-pont Dél-Komárom három hónapos fejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

A szőnyi városrészben található Kemencés Házban még június elején indult a vállalkozóvá válást segítő sorozat. Az érdeklődők a kiscsoportos foglalkozások során abban kapnak iránymutatást, hogy hogyan indítsanak be egy sikeres vállalkozást, illetve, illetve, hogy miképp javítsák az esetlegesen már meglévő vállalkozásuk gazdasági helyzetét.

Schmelcz Gézáné a Kemence Hagyományőrző Gasztrokulturális és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke elmondta, a program résztvevőivel alaposan megvizsgálják, hogy mi kell egy életképes cég beindításához, fenntartásához, hogy a leendő vállalkozók ne csupán egy ”álomgyárat” építsenek.

Az elmúlt két hónapban üzleti modellt állítottak fel. A résztvevőknek meg kellett tervezniük, hogy öt év múlva hova szeretnének eljutni. Prezentálniuk kellett a vállalkozásuk jövőképét. A fejlesztési program ezen állomásán ezt kell bemutatniuk, mely alapján elkészülhet az üzleti terv is. Ez a gazdasági dokumentum mutatja meg, hogy a most beindított vállalkozásnak mekkora költségei és bevételei keletkezhetnek öt év múlva, egyáltalán hova szeretnének eljutni.

Az egyéni és csoportos foglalkozásokon egyszerre hat emberrel tudnak dolgozni. Schmelcz Gézáné szerint hozzátette, a résztvevők és a mentorok nemcsak beszélgetnek a tervekről, hanem számszerűsítve mutatják be a vállalkozást, olyan üzleti tervet készítenek, melyre egy pénzintézet azt mondhatja, hogy a vállalkozás finanszírozható, olyan vállalkozási tervet készítettek, melynek kimutatható a nyeresége.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő három hónapos képzés július 29-én 17 órakor indul.