Város 2015. 11. 03.

A komáromi kórház a legjobb a fertőzések megelőzése terén

Rangos díjat kapott tegnap (nov. 2) a komáromi kórház: elnyerte a kórházi eredetű fertőzések megelőzéséért társaság (Spoločnosť prevencie nozokomiálnych nákaz – SPNN) éves díját. Ezt a kitüntetést minden évben csak egy egészségügyi intézményt kaphatja meg.

Az üvegből készített plakettet az SPNN elnöke, Doc. MUDr. Rastislav Maďar adta át ünnepélyes keretek között a kórház igazgatójának, Viktor Dudášnak. „Az SPNN célja megelőzni a kórházban elkapható fertőzéseket, megállítani azok terjedését, és emelni az egészségügyi ellátás színvonalát a szlovákiai kórházakban – mondta Maďar. – A komáromi kórház régóta komoly erőfeszítéseket tesz a fertőzések elkerülése érdekében, sikerrel.”

Doc. Dr. Maďar és Mgr. Dudáš
Doc. Dr. Maďar és Mgr. Dudáš
„Kórházunk néhány éve rendszeresen rendez nemzetközi konferenciát, melynek fő témája a páciensek védelme. A nozokomiális (kórházban elkapható) fertőzések megelőzésében nagyon fontos a megfelelő tudás mellett a felelősségteljes hozzáállás és a helyes szokások elsajátítása is” – nyilatkozta Zlatica Halmová igazgatóhelyettes, aki aktívan részt vesz a kórházi fertőzések megelőzésére irányuló projektben.
Az üvegplakett
Az üvegplakett

Az Agel három további kórház menedzselését veszi át

A Komáromi Általános Kórházat a FORLIFE non-profit szervezet irányítja a cseh AGEL SK társaság menedzselésével.
Az Agel SK november 1-től három másik, szlovákiai kórház menedzselését is átveszi: Kassán a Saca városrészben található intézményét, a nyitrabányai (Handlová) kórházét és poliklinikáét, valamint a báni (Bánovce) kórházét. A tulajdonos – TLSV invest társaság – mindhárom kórház esetében megmarad (csak a menedzselést veszi át az Agel).

 

Forrás: újszó, sziakomárom