Város 2023. 01. 10.

A komáromi kórházban 2022-ben több fiúgyermek született, mint lány

A tavalyi évben az Agel Komáromi Kórházban 816 gyermek született. A 2021-es évhez képest, amikor az újszülött lányok voltak túlsúlyban, tavaly „az erősebb nem győzött”, és több fiú született.

A kórházat a kismamák kifejezetten dicsérik az érzékeny hozzáállásáért, korszerű módszereiért és az anyák kívánságának tiszteletben tartásáért.

Tavaly 816 gyermek közül 436 kisfiú, és 380 kislány született. Öt alkalommal ikrek jöttek világra. Ami a koronavírust illeti, szerencsére csökkent az ebben szenvedő kismamák száma, ezek az esetek csak szórványosan fordultak elő. „Nagyon örülünk az ország más, esetenként távolabbi helyeiről érkező édesanyák nagy érdeklődésének szülészetünk iránt” – mondja MUDr. Mamoun Amr, az AGEL Komáromi Kórház Nőgyógyászati ​​és Szülészeti Osztályának vezetője. A legfiatalabb kismama 15, a legidősebb 45 éves volt.

A legnépszerűbb nevek a következők voltak 2022-ben: a lányoknál Sofia, Lara, Emma, ​​​​Liza, Zoé, Nela, Amira, Maja, a fiúknál pedig Šimon, Márk, Dávid, Viktor, Tomáš Ármin, Oliver. A ritka és szokatlan nevek között szerepelt Norina, Loarina, Aurora, Nikita, Azra, Elizabell, Dalia Mandi, Ariadne, Selin. A fiúknál: Aizaiah, Sion, Nathan, Miran, Arda, Armel, Harry, Emett, Otis, Kende.