Sport 2017. 11. 20.

A komáromi röplabdacsapat az élre állt: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a november 13-november 19-ei hétről, videó összefoglalókkal.

Kosárlabda

MBK Rieker COM-Therm Komárno – BC Prievidza 89:81 (36:37) 
-Eurovia SBL 12.forduló- 
Rendkívül izgalmas mérkőzést láthattak szerdán a Városi Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. A két csapat a találkozó első percétől kezdve fej fej mellett haladva gyűjtögették a pontokat. Egyedül Komárom csapata volt képes az első játékrészben nagyobbnak számító, 7 pontos előnyt összehozni, de a negyed végére ismét csak 2 pont volt a különbség a csapatok között. A második negyedben már inkább a vendégek domináltak, így a félidőre a lehető legkisebb, 1 pontos előnnyel mehettek a privigyeiek.  A folytatásban tovább fokozódtak az izgalmak, csupán egy-két pont volt a különbség a két csapat között, így valószínűleg nem okozott nagy meglepetést a helyzet, hogy 1 perccel a rendes játékidő vége előtt sem dőlt még el a mérkőzés. A vendégcsapat az utolsó pillanatokban értékesített büntetőinek köszönhetően azonban ki tudtak egyenlíteni, így következhetett a hosszabbítás. A ráadásban továbbra is kiegyenlített volt a játék, a döntő pillanatokban azonban a hazai csapat jobban tudott teljesíteni és végül 8 pontos győzelmet aratott. Komárom ezzel a győzelemmel megőrizte szezonbeli hazai veretlenségét, így immár 5. hazai mérkőzésén sem talált legyőzőre. A legjobb teljesítményt komáromi részről a kapitány, Boban Tomič nyújtotta, aki 22 pontot, 5 gólpassz és 5 labdalopást is összegyűjtött. Mellette a 17 pontot szerző Djordjevičot és a dupla-dupla közeli teljesítményt produkáló Bowmant (11 pont, 9 lepattanó) is érdemes kiemelni.

fotó: basketliga.sk

Videó összefoglaló:

BK Inter Bratislava – MBK Rieker COM-Therm Komárno 92:84 (34:38)
-Eurovia SBL 13.forduló-
Komárom szombati mérkőzése kísértetiesen hasonlított a hétközi fordulóban lejátszott párharcához, hiszen az első negyedet leszámítva az Inter ellen is mindössze pár pont volt a különbség a mérkőzés nagy részében. Habár a komáromi csapat sokkal jobban kezdte a mérkőzést ellenfelénél, a pozsonyi Inter hamar vissza tudott kapaszkodni. A második félidőt 4 pontos előny birtokában a piros-fehérek várhatták kedvezőbb helyzetből. A folytatásra azonban még inkább összekapta magát a hazai csapat, s ugyan csak pár ponttal, de végig vezetni tudtak a játékrészben. A negyedik negyedben pedig többször is úgy tűnt, az Inter megnyeri a mérkőzést, az utolsó másodpercekben sikerült kiegyenlíteni a vendégként pályára lépő Komáromnak, így a héten már másodszor készülhettek hosszabbításra „fiaink”. A ráadásban azonban nem termett már sok babér az MBK Rieker számára, a fáradtság és dekoncentráció eluralkodott a játékosokon, így a sárga-fekete Inter 8 pontos győzelmet aratott. Komáromi részről a 24 pontos Diminič, valamint a 16 pontig, 8 gólpasszig és 5 lepattanóig jutó Tomič nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt. Komárom ezzel a két eredménnyel továbbra is a 6. a 10 csapatos tabellán. A kosárlabdacsapat következő mérkőzését szerdán játssza a nemzetközi Helios Alpe Adria Cup-ában, a magyarországi Egis Körmend vendégeként.

Diminič idei egyik legjobb teljesítményét nyújtotta (fotó: basketliga.sk)

Videó összefoglaló:

 

Labdarúgás

FC ŠTK Fluminense Šamorín – KFC Komárno 3:0 (1:0)
gólszerzők: Neto 23′, 84′, Fuják 81′
-szlovák másodosztály 17.forduló-
Botrányosan gyengére sikerült a komáromi labdarúgóklub utolsó mérkőzése a téli szünet előtt. A mindkét oldalról gyengébb teljesítményt hozó mérkőzésen a hazaiak több kihagyott helyzet után végül a 23. percben megszerezték a vezetést Neto révén, aki egy védelmi hibát követően végigvitt támadást váltott gólra. A 37.percben tovább rontott helyzetén a KFC, amikor egy alapvonali összetűzést követően a kispadon helyet foglaló komáromi játékos, Tomáš piroslapot kapott. A második félidő nagy része kihagyott helyzetekkel volt tűzdelve, a 81. percben azonban a hazaiak végül növelni tudták előnyüket. Fuják közelről gyötörte a hálóba a labdát. Pár perccel később pedig a kegyelemdöfést is megadta Komárom csapatának Somorja együttese, amikor ismét egy védelmi hibát követően Neto megszerezte második gólját a mérkőzésen. Ezzel az eredménnyel Komárom a tabella utolsó előtti helyéről mehet téli szünetre. A következő mérkőzésre egészen márciusig kell majd várniuk a focirajongóknak, amikor is Zsolna B csapatát fogadják hazai pályán a komáromi lilák.

A mérkőzés videó összefoglalója:

 

Röplabda

Magnezit Revúca – VK Spartak UJS Komárno
2:3 (22:25, 22:25, 25:18, 25:19, 10:15)
2:3 (25:23, 29:27, 17:25, 13:25, 12:15)
-szlovák másodosztály 9.forduló- 
Nagyszerűen sikerült Komárom csapata számára a Nagyrőcén rendezett két mérkőzés. Habár a meccsek nagy része szorosnak mondható eredményeket hozott, Komárom végül mindkét összecsapáson diadalmaskodni tudott. A kettős győzelemnek hála a röplabdacsapat 16 mérkőzést követően a tabella élére állhatott. A csapat a következő mérkőzését december 2-án, hazai pályán játssza az 5.helyezett VKP Bystrina SPU Nitra C csapata ellen.

fotó: VK Spartak UJS Komárno facebook oldal

Küzdősportok

Birkózás:

A hétvégén került megrendezésre Katowicén a helyi egyesület szervezésében a XXIV. Nemzetközi ifjúsági kötöttfogású birkózó verseny, melyre meghívást kapott a Komáromi Spartacus Birkózó Klub is. A gyerekek csapatversenyben az erős nemzetközi mezőnyben kiharcolták a IV. helyet, míg az egyéni versenyben gyerekeink a következő eredményeket érték el:

Serdülő korosztály 2002 – 2004

42 kg – 1. hely – NAGY Nikolas,
– 2. hely – LAKATOS Imre
47 kg – 2. hely – VELSICZ Richard

Kadét korosztály 2000 – 2001

50 kg – 1 hely – DOLNÍK Krisztián
85 kg – 2. hely – NAGY Kevin

 

Szólj hozzá!