Város Dél-komárom 2018. 03. 13.

A legkorszerűbb esetkocsi került Dél-Komáromba

Új esetkocsival és egy modern életmentő műszerrel gazdagodott a dél-komáromi mentőállomás. A március 12-én rendezett átadón megjelent Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, Dr. Molnár Attila polgármester, Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester, Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója, Vörös Péter, az OMSZ régióigazgatója, Kurdi Balázs, a városi mentőállomás vezetője, valamint Tálas Péter a műszert adományozó PCE Paragon Solution Kft. ügyvezetője.

Az esetkocsi, csakúgy, mint az abban elhelyezett Lucas 3 típusú mellkas-kompressziós gép a betegbiztonságot szolgálja. Köszönet illeti a támogató céget, valamint dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester urat, aki minden követ megmozgatott azért, hogy komáromiak és a környékbeliek e műszer beszerzésével még inkább biztonságban érezhessék magukat, családtagjaikat, barátaikat – fogalmazott köszöntőjében Czunyiné dr. Bertalan Judit.

Dr. Molnár Attila polgármester hozzátette, az önkormányzat mindig is kiemelt feladataként tekintett a mentők támogatására, felújították az épületet, számos eszközt szereztek be, a jövőben pedig a Dél-Komáromban „dolgozó” másik mentőautó is esetkocsi szintű felszerelést kap az önkormányzattól.

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója kiemelte, a kormányzat csak tavaly 193 darab új mentőautó vásárlását támogatta országos szinten, idén pedig újabb százas nagyságrendű beszerzés várható. Két év alatt az OMSZ közel 3,5 milliárd forintot kapott a mentéstechnikai eszközpark felújítására.