Régió Dél-komárom 2022. 07. 05.

Új esetkocsit kapott a dél-komáromi mentőszolgálat

Kurdi Balázs, mentőállomásvezető és dr. Molnár Attila polgármester együtt mutatták be a korszerű gépjárművet.

– Ez már a többedik új mentőautó az elmúlt tíz évben. Elmondható, hogy nagyjából két évente sikerült cserélni az autóparkunkat. Ez azért is fontos, mert az európai színvonalú betegellátáshoz hozzátartozik, hogy folyamatosan a megfelelő járművekkel tudjunk kivonulni a betegekhez – emelte ki Kurdi Balázs.

Az új dél-komáromi esetkocsi, a ma hazánkban elérhető legmodernebb mentőautó, amelyen egy háromfős egység: mentőtiszt, mentőorvos, illetve mentőápoló, gépkocsivezető dolgozik. A szakemberek gyakorlatilag a nap 24 órájában készenlétben állnak, hogy amikor csak szükséges, azonnal, egy percen belül tudjanak indulni, a bajbajutottakon segíteni.

Az új jármű a legmagasabb, ALS szintű egység. Megtalálható benne infúziós pumpa, a gyermekellátáshoz szükséges legfontosabb eszközök, illetve egy Lucas típusú újraélesztő-, mellkaskompressziós berendezés is, melynek beszerzéséhez Dél-Komárom önkormányzata nyújtott anyagi segítséget.

A mentőállomás vezetője hozzátette, a dél-komáromi egység rendkívül felkészült szakembergárdával működik, a bajtársak, bajtársnők folyamatosan képzik magukat. Büszkék lehetünk a jelenlegi csapatunkra – hangsúlyozta Kurdi Balázs.

Dr. Molnár Attila 
polgármester kiemelte, köszönet illeti a dél-komáromi mentősöket, és természetesen a teljes helyi és országos egészségügyi szférát, így a kórházi dolgozókat, az egészségügyi alapellátásnál, a gyógyfürdőben és a gyógyszertárakban dolgozókat is, hogy nap, mint nap felelősen végzik szolgálatukat!

(Forrás: komarom.hu)