Város Dél-komárom 2019. 01. 08.

Az egyik legmodernebb mentőautó állt szolgálatba Dél-Komáromban

A lehető legkorszerűbb mellkas-kompressziós műszerrel van felszerelve az az esetkocsi, amely a napokban érkezett a dél-komáromi mentőállomásra. Az új járművel két év alá csökkent a városi mentőautók átlagéletkora – számolt be nemrég a komaromhirado.hu.

A komáromi mentők nagy meglepetésére két ünnep között egy új esetkocsi érkezett Komáromba. Igaz, hogy számítottak a szakemberek az új járműre, de azt csak tavaszra várták

– A megyénkbe mindössze kettő ilyen korszerű mentőautó érkezett, egy hozzánk, egy pedig a kisbéri mentőállomásra – mondta Kurdi Balázs. Az állomás vezetője hozzátette: ezzel az új esetkocsival az állomáson szolgálatot teljesítő autók átlagéletkora kevesebb, mint két év lett. A mostani fejlesztésnek is köszönhetően XXI. századi körülmények között végezhetik munkájukat a Dél-Komáromban szolgálatot teljesítő bajtársak.

Az Országos Mentőszolgálatnak, az önkormányzatnak és a helyi vállalkozásoknak köszönhetően, a dél-komáromi Magyarország egyik legmodernebb és legjobban felszerelt mentőállomása. Nem szeretnénk itt megállni, tovább akarunk fejlődni és mindhárom járművünkre egy Lucas 3 típusú mellkas-kompressziós műszert tervezünk idén. Ez a típus az országban Dél-Komáromban volt elsőként elérhető – emelte ki Kurdi Balázs.