Mix 2019. 05. 20.

A MOL Arénában jártak a Selye János Gimnázium diákjai

„December közepén került megrendezésre az évenkénti 24 órás röplabdatorna a Selye János Gimnáziumban. Egész idő alatt nem is sejtettük, milyen meglepetéssel készülnek nekünk, résztvevőknek….ugyanis meghívást kaptunk a 2019. május 11-ei DAC-Szered ligameccsre, a dunaszerdahelyi MOL Arénába. De még ha ez nem is lett volna elég nagy meglepetés, a meccs előtti órákban megtekinthettük a nemrégiben felépült stadiont, s az emellett működő focilabda akadémiát.

Szemlélői lehettünk a meccset megelőző előkészületeknek s megleshettük bajnokaink mezeit, az öltözőket, pihenőhelyiségeket. Végh Tibortól, a klub elnökétől megtudtuk, hogy az egész stadionba több, mint 12 700 szurkoló férhet el egy meccs alatt. Ezek elképesztő számok. Felvittek minket a Sky Boxokba, ahol a fűtéssel elátott üléseket is kipróbálhattuk.

Majd eljött a várva várt pillanat. Ráléphettünk mi is a pályára… egy pillanatig mindannyian megrémültünk, elakadt a lélegzetünk. A látvány leírhatatlan volt. Elképzeltük milyen lehet focistaként a pályán játszani. Egy csapatként.

Ezután elfogyasztottuk az ajándékba kapott kuponjainkat, majd elkezdődőtt a meccs. Mind a 90 percet végigszurkolva töltöttük el. A stadionban szuper hangulat uralkodott, mindenki összefogott a csapatért. Énekeltünk és buzdítottuk a játékosokat.

A stadion egy emberként szólalt meg. Felejthetetlen élmény volt gimisként átélni ezt a nemmindennapi eseményt, s részese lenni egy ekkora közösségnek.

A meccs végeredménye 4:3 Sered számára, de nem búslakodtunk, hiszen DAC csapata történelmi sikert aratott így is… ezüst serleg a bajnokin. Gratulálunk!

A látogatásunk után, biztosra mondhatjuk a stadion mindent megtett, hogy mindegyikünk élvezhesse, és teljes értékű foci élményt kaphasson az itt töltött idő alatt. Betekintést nyerhettünk egy igazi, profi s elhivatott focista életébe. Egy igazi élmény volt. Köszönjük.”

Pálmay Anikó