Sport 2023. 07. 20.

Egy szerény focista srác kalandjai és pályafutása

Lehetősége volt Angliában focizni, edzésen részt venni az Atlético Madridnál. Példaképe Cristiano Ronaldo, a jövőjét illetően viszont még vannak kérdőjelek a hogyan továbbot illetően. Ő Vörös Dominik, a DAC U14-es csapatának tagja, aki most visszatért a Komáromi KFC-hez.

– Volt lehetőséged az Atlético Madrid csapatánál eltölteni egy hetet, röviden tudnál mesélni az élményeidről?

-A tempó az elég magas mivel topligás csapatról van szó ezért ez egy jóval magasabb szintet jelent, ezáltal sokkal keményebb edzések vannak. Madrid pedig nagyon szép, szóval összességében jó volt.

A Prosoccerglobal Hungary csapatával kint voltatok Angliában, de azt mondtad, hogy a spanyol túra jobb volt az angolnál. Mi a kettő közötti lényegi különbség?

-Angliában csupán különböző csapatok ellen játszottunk, mint például Manchester City és a Steven Gerrard Akadémia, míg Madridban együtt edzhettem az ott focizó srácokkal és nekem ez jobban tetszett.

Jelenleg a Dunaszerdahelynél játszol. Mennyire érzed ezt a saját teljesítményednek, hogy már eddig eljutottál ilyen fiatalon?

– Már visszajöttem ide Komáromba, a KFC-be és nyilván a szüleim sokat segítettek, de azt érzem ez az én eredményem, ezt én értem el, hogy játszak a DAC-ban is. Madridban nyilván a szüleim segítsége kellett, de Dunaszerdahelyen és Komáromban én tettem meg mindent a sikerért.

-Visszajöttél Komáromba, akkor jelenleg mindkét csapatnál játszol?

-Fél évig úgy volt, hogy mindkettőnél, de most visszajöttem ide, mert messze volt Dunaszerdahely, és jelenleg a KFC is első ligában fog játszani, vagyis ugyanott, mint a DAC.

-Mennyire tudsz a sportolás mellett a tanulásra is koncentrálni?

-Igyekszem, de nem könnyű kiadni a 100%-ot mindkét területen

-Mik a jövőbeli tervek a sportolás és a tanulás terén?

-Sportgimnáziumba akarok menni, de még nem tudom, hogy melyikbe. Akár Győrbe vagy  Dunaszerdahelyre, de még van egy évem ezt eldönteni.

– Ha már sportgimnáziumba szeretnél menni akkor nyilván el kellene dönteni, hogy melyik csapatban folytatod véglegesen vagy esetleg továbbra is a két csapat között fogsz ingázni?

-Egyelőre igen, de lassan döntenem kell. Ott van a Győr, a Puskás Akadémián is gondolkodtam, vagy akár vissza a DAC-hoz, mert ha már odajárok, akkor könnyebb elmenni edzésre és nem fáradok el úgy, mint most, hogy egy és fél órákat utazok oda-vissza, vannak még kérdőjelek.

– Utazzunk egy kicsit előre gondolatban, amikor már kopogtatsz a felnőtt válogatott ajtaján. Melyiket választanád, a magyar vagy a szlovák nemzeti tizenegyet?

– Magyar válogatottat választanám. Azért is, mert ott a szurkolók is nagyon jók, míg Szlovákiában nem annyira.

– Van olyan labdarúgó, aki hatással van a pályafutásodra?

– Van, de nem magyarok közül. CR a kedvencem.

-Mennyire érzed azt, hogy most már tényleg muszáj teljesítened? Mivel már nemcsak az van, hogy néha-néha “lemegyek focizgatni”, hanem már komoly szinteket kell hozni.

-Most már igen, főleg, hogy jövőre az első osztályban játszunk, szóval már muszáj menni előre.

Anda Tamás