Sport Dél-komárom 2018. 12. 05.

A mozgás öröme

Több mint félezer gyermek vett részt az idei Mozdulj együtt Komárom!-on. A dél-komáromi sportcsarnokban rendezett eseményt ezúttal is az idén tizedik születésnapját ünneplő Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal szervezte. A megnyitón Turi Bálint alpolgármester és Horváth Gyula, a Humán Ügyek Bizottságának tagja a sport és a mozgás szeretetéről, annak fontosságáról, egészségmegőrző szerepéről beszélt a gyerekeknek.

Az egész nap zajló sorversenyekben először az óvodások, majd a középiskolások mérték össze ügyességüket.

Vörösházi Tibor testnevelő, a Kerekasztal elnöke hangsúlyozta: annak idején a városi sportbarátok, sportszakeberek és testnevelők azért hozták létre a társaságot, hogy a komáromiakat még inkább mozgásra ösztönözzék. A Kerekasztal nemrég jelentős támogatást nyert a Emberi Erőforrások Minisztériumától. A forrásból nemrég „Nyitott kapuk, fitt családok” mottóval új sportprogramot is hirdettek, amelynek keretében az év végéig valamennyi dél-komáromi sportlétesítmény ingyenesen vehető igénybe a helyi családoknak.

A rendezvényen „sportbaráti” támogatásáért dr. Molnár Attila polgármester és Kozenkow Ferenc különdíjat vehetett át.

A Mozdulj együtt Komárom! Rubint Réka Alakreform edzésével ért véget.

A közös sportolás előtti napon a Kerekasztal sporttörténeti vetélkedőt is szervezett, ahol az általános iskolások közül Bozsik vitte el a pálmát. A koppánymonostori iskola első csapata a második, míg második csapata a harmadik helyet szerezte meg. A középiskolások közül a Széchenyi arany, a Kultsár ezüst, míg a Jókai bronzéremmel távozott.