Kultúra 2018. 07. 24.

Dübörög a komáromi Holt-Vág, jön a nyár legnagyobb beachfesztiválja

Színes zenei kínálattal, hőlégballonnal színesített nappali programokkal, versenyek és előadások garmadájával vár mindenkit a régió egyik legnagyobb nyári bulija, a Lake Up fesztivál. Az idei évben ráadásul egy nappal tovább tombolhatunk majd a komáromi Holt-Vág partján, hiszen az eddigi 2 helyett immár 3 napon keresztül,  július 26-tól 28-ig élvezhetjük a fesztiválhangulatot.

A július 26-án startoló Lake Up zenei kínálatában mindenki megtalálhatja majd azt, ami a stílusához leginkább passzol, hiszen több műfaj is képviselteti magát. A háromnapos fesztiválon fellép Kis Grófo, a Kállay Saunders band, Pápai Joci, Kasza Tibi, Zoltán Erika és Geszti Péter. Mellettük találkozhatunk majd a Bëlga-val, a Children of Distance-szel és az Animal Cannibals-szel is, míg a szlovák előadókat a Desmod zenekar és Kali fogja képviselni. A koncertek utáni késő esti hangulatért M Junior, Boogie, Bóli és Pollák, Bagó és Kovács mellett az egyik legismertebb szlovák lemezlovas, EKG, valamint a nagy tehetségnek tartott Yamina felel.

Nappali lazulás és családi programok

A Lake Up egyik szenzációjaként szolgál majd július 27-én és 28-án az a hőlégballon, mellyel felszállva nagyjából 60 m magasságból lesz megtekinthető a Holt-Vág környéke. Ha mégis a földön maradnál, lesz rodeó bika is, melynek meglovagolásával bárki próbálkozhat. Az alacsonyabb adrenalinszint kedvelői pedig a kellemes környezetű West ChillZone-ban, vagy a cocktail bár-nál lazíthatnak.

A kisebbeket a fesztiválra arcfestéssel várják, de abszolút kedvenceikké nagy eséllyel a két hatalmas méretű légvár és a pónilovak válnak majd. A nosztalgikus hangulatot pedig a 90-es évek retró játékai, mint a zsákban futás vagy épp patkódobálás szállítják.

Workshopok és előadások tömkelege: Tibi atya misét tart, Rubint Réka megmozgat

A fesztiválon többek között Rubint Rékával és Tibi atyával is találkozhatunk majd a nappali órákban. A népszerű magyar személyi edző a fesztiválozók aktív pihenéséért és átmozgatásáért lesz felelős, míg Tibi atya a “Hogyan legyél sikeres a közösségi médiában?” című workshop részeként tartja meg miséjét. A lecsúszott, alkoholista papként ismert Tibi atya oldalán a YouTube-on 290 ezer feliratkozóval rendelkező Zsozé atya és a feltörekvő Barthalos Andrea Instagram influencer is feltűnik.

A mozgást kedvelők Rubint Réka tréningje mellett részt vehetnek egy MMA, Jiu Jitsu, jóga, gimnasztika, kettlebell és capoeira gyakorlatokat magába foglaló workshopon is. Emellett tűzoltók, rendőrök, mentősök, autómentők és vöröskeresztesek bemutatójának is szemtanúi lehetünk, megismerkedhetünk a Végre itthon kutyamenhellyel, Ember Alexandra sminkes bemutatója pedig nagy eséllyel a fesztivál hölgyeit vonzza majd egy helyre.  

A legszerelmesebb fesztiválozók eközben az Elvis esketőben mondhatják ki a boldogító igen-t.

Sportprogramok és versenyek

A  fesztivál a sportok szerelmeseinek és a versenyszellemű fesztiválozóknak is tartogat jó pár különlegességet.

A Lake Cup nevet viselő röplabdabajnokság mérkőzéseit szombat reggeltől tekinthetjük meg a Holt-Vág strandröplabda pályáján. Délután az erősebbek szkanderbajnokságon, a sörök kedvelői pedig sörivó és sör tartó versenyen mérhetik össze képességeiket.

A további sportprogramok kínálatát színesíti a 4 oldalú klasszikus mászófal és a cross fit is.

Az egyedi sportjátékok között pedig megtalálhatjuk a bungee run-t és a söprögetőt, melyeknél a legnagyobb kérdés, hogy ki tud tovább talpon maradni?

Sátrazás és foodpass

A rendezvény történetében első alkalommal nyílik lehetőség sátrazásra a fesztivál területén. Emellett további újdonságként ebben az évben már egy úgynevezett foodpass is megvásárolható, mely igény szerint akár egész napos étkezést biztosít.

Gyere ki a tóra és éld át Te is Komárom legnagyobb nyári buliját 3 nap és 3 éjjel, július 26-tól július 28-ig!

Részletes program és jegyelővétel a www.lakeup.sk oldalon.