Kultúra 2018. 06. 08.

Röplabdában, sörivásban és szkanderban is megmérkőzhetnek a Lake Up fesztiválozói

A július 26-tól 28-ig megrendezésre kerülő Lake Up fesztivál a sportok szerelmeseinek és a versenyszellemű fesztiválozóknak is tartogat jó pár különlegességet. A komáromi Holt-Vág partjára kilátogatókat a gazdag zenei felhozatal mellett strandröplabda bajnokság, sörivó verseny, szkanderbajnokság, bungee run, cross fit és mászófal is várja majd. A hab azon a bizonyos sporttortán pedig Rubint Réka alakformáló tréningje lesz majd.    

A Lake Cup nevet viselő röplabdabajnokság első mérkőzéseit szombaton már 9 órától megtekinthetjük a Holt-Vág strandröplabda pályáján. A versenyre 3 fős, vegyes összetételű (férfi és nő egyaránt) csapatok jelentkezhetnek. A bajnokság legjobb csapatai trófeával, valamint pénzjutalommal is gazdagodnak majd. A nevezési díj elővételben 10 €/csapat, míg a helyszínen 14 €/csapat.  Az esemény színvonalát emeli a VK Spartak UJS Komárno röplabdásainak bemutató műsora, akik a közelmúltban vívták ki a szlovák extraligában való újbóli szereplést.

A Lake Up szkanderbajnoksága szintén a szombati napon, délután 13 órától kerül megrendezésre. Az erejüket büszkén felvállaló fesztiválozók női és férfi kategóriában mérkőznek majd meg, melyek közül a legjobb 3-3 szkanderozó a verseny végeztével pénzdíjban is részesül. A bajnokság egy extra különlegességet is tartogat, hiszen a versenyeket Kis Gyula, kétszeres világkupa győztes és világbajnoki hatodik helyezett szkanderversenyző fogja vezetni.  A szkanderbajnokság nevezési díja elővételben 5, a helyszínen pedig 8 € lesz.

Az említett versenyekre való nevezéshez nem kell mást tenni, mint a lakeup.sk/ticket oldalon megvásárolni az adott versenyre vonatkozó jegyet.

Az idei Lake Up ideje alatt egy kicsit más típusú, “gasztronómiai” verseny is megrendezésre kerül; a sörök kedvelői ugyanis egy sörivó és sör tartó versenyen is összemérhetik majd tudásukat pénteken és szombaton egyaránt.

A további sportprogramok kínálatát színesíti a 4 oldalas klasszikus mászófal és a cross fit is. Ez utóbbi a röplabda- és szkanderbajnoksággal egy napon, szombaton zajlik majd. A fesztivál területén kialakításra kerülő crossfit pályán az érdeklődők egy versennyel egybekötött bemutatót láthatnak majd, valamint 4 órán keresztül kipróbálhatják saját erejüket is.  

Az egyedi sportjátékok között megtalálhatjuk majd a bungee run-t és a söprögetőt is, melyeknél a legnagyobb kérdés, hogy ki tud tovább talpon maradni? A bungee run küzdelmeiben párosok csatáznak majd meg egymással és a gumikötelek ellen, míg a söprögetőnél a mozgékonyság segítheti a “túlélést”.  

A sportkedvelők körében az i-re a pontot a magyar fitnesszkirálynő, Rubint Réka teszi majd fel. A népszerű személyi edző nem először látogat el városunkba, július végén pedig ismét egy nagyjából egy órás alakformálásra invitálja majd a Holt-Vágon összegyűlt “partykacsákat”. Rubint Réka tréningjére szóló jegy elővételben 4 €-ért, szintén a fesztivál honlapjáról vásárolható meg.   

Váltsd meg jegyedet kedvezményes áron a nyár legnagyobb beach fesztiváljára a www.lakeup.sk/ticket weboldalon!

A honlapon számos jegy- és bérlet típus közül választhatsz. Nézz szét és válaszd a hozzád leginkább passzolót!