Régió 2017. 12. 06.

A NAKA ismét akciózott, ezúttal Komáromban és Nagymegyeren

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a november 18-ai és 19-ei akciójuk után, mely során 3 helyen, köztük Komáromban is lecsaptak egy-egy droglaborra,  a tegnapi nap újabb sikeres akciót tudhattak maguk mögött. A december 5-ei házkutatások alkalmával ugyanis több illegális anyagot is sikerült lefoglalniuk. 

December 5-én, kedden délelőtt a Komáromi- és Dunaszerdahelyi járásban is több házat illetve garázst kutattak át a NAKA emberei, akciójuk pedig ezúttal is sikereket hozott. Nagymegyeren egy kartondobozokkal teli garázst foglaltak le, ahol az előzetes hírek alapján egy szervezett bűnözői csoport több más bűncselekmény mellett anabolikus szteroidokkal való kereskedésre utaló nyomait találták.

Az akciók során főleg kábítószerek, pszichotróp anyagok és mérgek előállításával, birtoklásával és azokkal való kereskedéssel kapcsolatban nyomoztak a rendfenntartó erők.

A bűnüldözési ügynökség Komáromban is tartott házkutatást, ám bővebb információkat a folyamatban lévő nyomozás miatt még nem szolgáltattak.

A házkutatásra maga a tulajdonos, Marián M. is felhívta a figyelmet közösségi oldalán és így nyilatkozott a helyzetről: „Nem értem, hogy miért voltak nálam. Mindenki tudja rólam, hogy sosem mártottam magam ilyen dolgokba, ráadásul nem is tartózkodom otthon, így a kirándulásomat is tönkre tették. Épp Thaiföldön pihenek, erre reggel hív édesanyám, hogy símaszkos férfiak keresnek engem. Az ajtót teljesen szétverték, még szerencse, hogy a kutyámat nem lőtték le.”

 

A JOJ Televízió információ szerint a bevetések során összesen 17 embert vettek őrizetbe. A házkutatások a jövőben is folytatódnak.

(noviny.sk, Szia Komárom)