Mix 2023. 05. 24.

Brutális gyilkosság: két embert elfogtak, egyet köröznek a csicsói Szűcs Tibor halála miatt

Frissítve. Brutálisan meggyilkolták a csicsói Szűcs Tibort, akinek eltűnéséről május elején adtunk hírt. Az ügyet a magyar és a szlovák rendőrség közösen derítette fel, amelyről tegnap, május 23-án közös sajtótájáékoztatót tartottak.

Összefoglaló. Május 2-ai eltűnése után először a komáromi nyomozók (SK) civil szervezetekkel karöltve, nagy erőkkel keresték a férfit, egy hét elteltével azonban az ügyet átvette a NAKA – ugyanis, a maffia gyakorlatára emlékeztető nyomokra bukkantak.

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ott kezdte meg a nyomozást, ahol a 39 éves vállalkozót utoljára látták: a komáromfüssi háznál. Ide ezért érkezett, hogy behajtsa bérlőitől a tartozásukat. A szlovák rendőrség elitegysége a ház előtt töltényhüvelyt és nagyobb mennyiségű vérnyomokat talált.

A teraszon talált töltényhüvely. Forrás: Police.hu.

Eközben a magyarországi rendőrség május 3-án kapott bejelentést arról, hogy ég egy autó a Veszprém vármegyei Pápateszér és Csót közötti erdős területhez közel (nagyjából 80 kilométerre Komáromfüsstől). Ekkor még nem tudták, hogy ez Szűcs Tibor Audi Q7 -ese, ugyanis az autó szénné égett. Azonban a csomagtartóban egy igencsak gyanús, 200 literes hordót is találtak.

Galériánkban a szénné égett autóról láthat fotókat. Képek forrása: Police.hu

Később az alvázszám alapján tudták megállapítani, hogy a szénné égett autó Szűcs Tiboré, akinek eltűnése miatt már Szlovákiában folyt a nyomozás. A gyanús információk alapján sejteni lehetett, hogy bűncselekmény történt. Ekkor kezdett a szlovák és a magyar rendőrség együttműködve dolgozni az ügyön.

Egy újabb felgyújtott autó és egy véres bankjegy

Hamarosan rájöttek, hogy amikor Szűcs Audija Magyarországon mozgott, együtt haladt vele egy Peugeot típusú gépkocsi is. Ennek sofőrje Győr és Pápa között, Tét településen egy benzinkúton üzemanyagot vásárolt. A benzinért egy véres, 20 eurós bankjeggyel fizetett.

Május 8-án meg is találták ezt a Peugeut-t – felgyújtották Győrszentiván közelében. Kiderült: az autót egy bizonyos Sárközi Gergelynek adták kölcsön. Sárközi neve így került kapcsolatba Szűcs eltűnésével. Ráadásul látta valaki, ahogyan Sárközi a lángoló gépkocsitól távozik, és azonosítani is tudta a férfit. Szintén kiderült, hogy Sárközi fizetett a téti benzinkúton a véres bankjeggyel.

A véres bankjegy.

Videó a benzint vásárló, és véres bankjeggyel fizető Sárköziről:

A nagymegyeri Sz. László és tanyi K. Erik letartóztatása

Mindeközben a NAKA folytatta a nyomozást és a tanúk kihallgatását Szlovákiában. A szálak a nagymegyeri Sz. Lászlóhoz és a tanyi K. Erikhez, illetve egy bizonyos G. S.-hez vezettek.

Sz. Lászlót május 12-én vették őrizetbe a győri rendőrök, később pedig letartóztatták. Ellene egyébként számos más büntetőeljárás is folyamatban van Magyarországon – kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, garázdaság vagy lőfegyverrel való visszaélés ügyében.

Május 18-án pedig a NAKA vette őrizetbe Szlovákiában a tanyi származású K. Eriket. Ekkorra már egyértelműen szándékosan elkövetett gyilkosságról volt szó. Ugyanis pár nappal korábban, május 12-én megtalálták Szűcs Tibor holttestét.

G.S.-t szintén letartóztatták.

A brutális gyilkosság

Szűcs holttesttét a magyar rendőrök találták meg Pápakovácsi közelében, egy erdős külterületen. A helyszínt drón bevetésével és hullakereső kutya segítségével sikerült lokalizálni (lásd a fenti videót), miután a rendőrök sikeresen kihantolták a föld alól a holttestet. Szűcsöt ott helyben, a ruházata és tetoválásai alapján azonosították. Betörték a koponyáját, megcsonkították és elásták a vállalkozót.

A gyilkosság május 2-án történt, a komáromfüssi házban. Erről számos részletet a szlovák Startitup közölt. Amikor Szűcs a teraszon leült egy padra, a nyomozati iratok szerint Sz. László egy illegálisan tartott puskával odalépett hozzá, és rászegezte a fegyvert. Szűcs ekkor valószínűleg megragadta és eltolta magától a puskát, és a felek dulakodni kezdtek. Állítólag Szűcsnek végül tompa tárgyakkal történő ütésekkel brutálisan szétzúzták a koponyáját. A helyszínen belehalt sérüléseibe. A holttestet fóliába csomagolták, majd berakták Szűcs Tibor Audijába.

A holttest Magyarországra kerülésében Sárközi Gergely segédkezett. A már említett Peugeot-al indult el Komáromfüssről Magyarország felé, Sz. László pedig mögötte haladt az Audival, benne Szűcs holttestével. Május 3-án, hajnali két óra körül lépték át Medvénél a magyar határt, és Győrön keresztül Pápa felé vették az irányt. A holttestet valamikor átrakták a Peugeot-ba, amit Sárközi Gergely vezetett.

Állítólag a hulla már az ő csomagtartójában volt, amikor megállt a téti benzinkúton, ahol a műanyag kannába töltött benzinért a véres 20 eurós bankjeggyel fizetett. Szűcs Audiját aznap hajnalban vélhetően Sz. László gyújtotta fel, miközben Sárközi Gergely a Pápakovácsihoz közeli erdőbe vitte a fóliába csomagolt Szűcs holttestét. Ott a hullát egyszerűen kidobta és elhajtott.

A nyomozók szerint két nappal később Sz. László találkozott K. Erikkel. Ásót és lapátot vásároltak, majd május 5-én visszamentek a Pápakovácsinál lévő erdőhöz, hogy az ott kidobott holttestet elássák egy gödörbe. A „munka” végeztével szerszámaikat egyszerűen behajították a gazba.

Gazba hajított szerszámok.

Sárközi Gergelyt még keresik

A gyilkossággal vádolt négy személy közül tehát hármat, Sz. Lászlót és K. Eriket, és G.S.-t már elfogták. A harmadik személyt, Sárközi Gergelyt még keresik – őt egyébként csak közreműködéssel vádolják.

A szökésben lévő 47 éves férfi fegyverrel rendelkezik, veszélyes, ezért senki ne próbáljon meg kapcsolatba lépni vele! Amennyiben a lakosság felismerné, értesítsék a rendőrséget. Sárközinek a rendőrség azt üzente, mihamarabb adja fel magát.

A szlovák és magyar rendőrség sajtótájékoztatójáról 3 videó készült, amelyek YouTube-on tekinthetők meg:  Gyors és bravúros felderítés a szlovák emberölési ügyben 1.Gyors és bravúros felderítés a szlovák emberölési ügyben 2.Gyors és bravúros felderítés a szlovák emberölési ügyben – NAKA videó

A bűnügy elkövetőit akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújthatják. Vélhetően van olyan is köztük, aki együttműködik a hatóságokkal, így a közeljövőben még az indítékra is fény derülhet. Vagy akár arra is, hogy Szűcs Tibor halála mögött további személyek – felbujtó vagy megrendelő – állnak.

Források: Paraméter , Új Szó, Bumm, Police.hu, Blikk, Startitup.