Város Dél-komárom 2018. 06. 01.

A pedagógusokat köszöntötték Dél-Komáromban

Wass Albert „A ködember legendája” című írásának felolvasásával vette kezdetét a városi pedagógusnap június 1-jén a Jókai moziban. Az ünnepségen részt vett Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója, dr. Molnár Attila polgármester, valamint a városvezetés több tagja is.

A köszöntőben elhangzott a pedagógusok azok, akik csillámló homokszemcsékből oszlopot építenek, jövendőt, maradandót alkotnak azáltal, hogy tudást adnak. Akárcsak a magot vető gazda, aki minden tavasszal kimegy a földekre, akkor is, ha minden körülmény a vetés ellen szól. Mert hiszi, és bízik abban, hogy a mag gyökeret enged, végül pedig gyümölcsöt terem. A pedagógusok is ezzel a hittel végzik szolgálatukat, mert tudják és értik: a jövő a gyermekekben van.

A program kezdeteként Mikó István és Szabó Anikó színművészek adtak irodalmi összeállítást, Mikszáth Kálmán és Krúdy Gyula írásaiból, majd Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Az idén nyugdíjba vonuló pedagógusoknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott. Az emlékérmeket, valamint az intézmény és az önkormányzat közös ajándékait dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester nyújtotta át Viziné Tóth Erikának, a Napsugár Óvoda óvodapedagógusának, Takács Ferencnének, a Bozsik pedagógusának, Szabó Tamásnénak, a Petőfi korábbi igazgatónőjének, Vargáné Solymos Ildikónak, a Petőfi tanítójának, Győri Árpádnénak, a Dózsa pedagógusának, Villám Bélánénak és Somogyi Andrásné Horváth Editnek, a Feszty tanítóinak, Farkas Irénnek, a Jókai Gimnázium tanárának, Szitás Józsefnének, a Kultsár Szakközépiskola igazgató-helyettesének, Némedi Györgynek, az Alapy tanárának, Juhász Jánosnak, Kempelen tanárának valamint dr. Fehérvári Magdolnának, az Alapy kollégium volt igazgatónőjének.

A pedagógusnap alkalmából a képviselő-testület „Komárom Város Pedagógiai Díja” kitüntetést adományozott Sárközi Jánosnénak, a Szőnyi Színes Óvoda óvodapedagógusának, Varga Zoltánnénak, a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusának, Vadkerti Ildikónak, a Petőfi tanárának, valamint Tóthné Kozári Ilonának, a Kultsár igazgató-helyettesének.

A pedagógus szakszervezet megyei szervezete szintén ez alkalommal köszönte meg a szervezetben végzett munkáját a városi és járási titkárnak, Potháczky Máriának.

A megyei pedagógusnapon Farkas Péterné, Pintér Jánosné és Tóth Márta az Eötvös József Emlékérem aranyfokozatát, míg Baross Izabella az emlékérem ezüstfokozat vehette át.
(komarom.hu)